PODELI

Novosadski bend Josip A Lisac objaviće u petak novi album koji nosi naziv “Pali Ideali”, a izdavač je KC Sombor.

Album će biti promovisan u novosadskom  klubu CK13 u petak, 17. maja, kada album zvanično i izlazi. Kao gost, nastupiće Keckec, koji je ujedno gostovao i na novom albumu.

Početak je u 22h, a cena ulaznice je 100 dinara.

Novi album benda Josip A Lisac, treći po stvaralaštvu, drugi po objavljivanju nosi naziv “Pali Ideali”. Album je snimljen u studiju “Road”.

Tematski nepovezan i muzički raznovrstan. Kao i na prvom albumu “Poslednji sam u raji”, najupečatljivije jesu promene stilova u samim pesmama i u odnosu jedna na drugu (reggae-ska, hard rock-ska, latino-ska, folk-ska).

Tekst svake pesme neminovno je ironičan, ali nikako nema nameru uvrediti, već naprotiv podsticati na promenu. Za razliku od prvog albuma, basne i priče o životinjama su izostavljene ili nestale, ali se bend Josip A Lisac zadržao na soc-ljubavnim filozofskim, moralnim pitanjima. Koliko god da muzika odiše veselošću karaktera toliko tekst egzistira odvojeno od nje, čak otvoreno kontrira.

Još jedna karakterističnost albuma “Pali Ideali” je ta, što okuplja veliki deo muzičara novosadske alternativne muzičke scene koji svojim prepoznatljivim stilom učestvuju u određenim pesmama: Aleksandar Popov Pop (Atheist Rap), Goran Biševac Biške (Pero Deformero), Vojislav Malešev Voja (Killo Killo, Drum’n zez), Klapa Panon, Milan Kerezović Keckec, Atila Pete (Lost Proppeleros), Goran Penić, Dragan Alimpijević Pik (Grate).

Ni jedna pesma na albumu “Pali Ideali” ne može biti noseća zbog prevelike raznolikosti, ali se i pored toga izdvajaju pesme “Pali ideali” – džez uljez, “Predstava” – čet’ri lead vokala, “More ska” – mediteran, “Nema se kobaje” – straight ska.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.