PODELI

U godini svog velikog jubileja Radio Beograd 202 organizovao je još jednu multimedijalnu izložbu. U okviru Noći muzeja u holu i foajeu Studija 6, izložene su fotografije važnih trenutaka i ličnosti koje su obeležile “Indeks 202” i legendarno Indeksovo Radio pozorište. Mogli su se čuti i odlomci najpoznatijih predstava i emisija Indeksovaca iz osamdesetih i devedesetih godina.

Izložba je podeljena u dve celine, a drugu čine zanimljivi fragmenti istorije kultne emisije “Hit 202” koja i dalje traje. Emisija ove godine slavi 40. rođendan od kako slušaoci glasaju za Hit nedelje i godine, a pored fotografija, posetioci su bili u prilici da vide i snimak Hita decenije (1990. godina, Hala Pionir, Beograd), kao i sveske u kojima su beleženi glasovi slušalaca tokom osamdesetih godina.

Iz Studija 6, u Noći muzeja, uživo je emitovana i posebna emisija posvećena do sada neispričanim pričama o razvoju srpske i jugoslovenske rok muzike i njihovom osvajanju slobode. O tome su govorili hroničari domaćeg roka: Bogica Mijatović, Petar Janjatović i Aleksandar Žikić. Uživo su nastupali Dejan Cukić, Stari rok majstori,  Branko Marušić Čutura i Hanting souls, Vlada El Gigante, kao i grupe Vinili i Čikine bombone.

Zahvaljujući Tehnici Radio Beograda i Rok muzeju, bili su izloženi zanimljivi primerci starih gramofona, magnetofona sa trakama (koje se i dalje koriste u Radio Beogradu), najzanimljivije dizajniranih snimača iz istorije radija kao i ploče koje su objavljene zahvaljujući “Dvestadvojci” krajem prošlog veka.

U okviru izložbe fotografija svoje radove izložila je i Marina Pešić, fotografkinja portala Remix Press.

Radio Beograd 202 puni 50 godina 27. juna 2019, pa tim povodom planira još jednu izložbu i veliki rođendanski koncert, kao i niz posebnih emisija i izdanja.