PODELI

U petak, 13. decembra, na Vračar Rocks festivalu očekuje vas uragan pozitivne energije i žestokih ritmova.

Repetitor se upravo na petak 13. vraća na scenu Božidarca gde su u februaru prošle godine održali jedan od najboljih nastupa ikada u okviru Vračar Rocks Serijala.

Ludi, brzi, divlji i ekspresivni, Repetitor je bend koji je poslednjih godina među omiljenima ne samo domaćoj, već i regionalnoj publici. Repetitor je sinonim za sirovu energiju i kreativnost, u šta su mogli da se uvere svi oni koji su bar jednom bili na njihovom nastupu. A takvih je, verujemo, malo, jer je svaki koncert ove čuvene trojke drugačiji i neponovljiv.

Do sada su objavili dva albuma – ,,Sve što vidim je prvi put“ (Odličan hrčak, 2008) i ,,Dobrodošli na okean“ (Moonlee Records, 2012), a posetioci Vračar Rocks festivala odlično znaju kakva se energija širi kada Repetitor izađe na binu Centra za kulturu ,,Božidarac“.

U okviru turneje ,,Od Vardara do Triglava“ sa Repetitorom će u petak 13. decembra nastupiti i Slovenac N’Toko i makedonska grupa Fonija. N’toko je hip-hoper koji je samostalno počeo da nastupa po izlasku iz funk/hip-hop kolektiva Moveknowledgement. Proslavio se kao reper poznat po brzini i umeću bacanja rima. N’tokova diskgrafija je više nego interesantna – pored albuma ,,Parada ljubezni“ (Beton Records, 2010), objavio je i tri izdanja pod japanskom etiketom “Call and Response“. Živi na relaciji Slovenija – Japan, gde je imao više od 40 nastupa i gde je sarađivao sa velikim brojem umetnika sa tokijske scene. N’toko je unikatni, inteligentni glas svoje generacije.

Punk-rock trio Fonija u Božidarac stiže iz Skoplja. Za njih kažu da stvaraju ,,opasno melodične“ numere. Njihov zaštitni znak su brze melanholične melodije. Svesni toga da se bend najbolje dokazuje na nastupima uživo, Fonija svaki novi koncert smatra novim izazovom, a posebno su im interesantna mesta poput CZK ,,Božidarac“ na kojima do sada nisu nastupali.

Koncert počinje u 20h, ulaznice su u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska), dok će na ulazu u Božidarac koštati 400 dinara.