PODELI

Rok bendovi Galija, Van Gogh i Novembar u ponedeljak uveče na najbolji mogući način su obeležili svoje jubileje moćnim nastupima pred oko 8.000 posetilaca jednodnevnog festivala “5 do 100” na platou Niške tvrđave.

Galija je nadahnutom dvočasovnom svirkom podsetila zašto traje 40 godina, vrativši se na svoje početke sa pesmama “Decimen” i “Još uvek sanjam”, obišavši hitove iz srednje faze delovanja kao što su “Trube”, “Na tvojim usnama” ili “Dodirni me”, doplovivši do poslednjih radova poput “Mesta pored prozora”.

Bend frontmena Nenada Milosavljevića završio je nastup sa čak dva bisa, na kojima je izveo “Skadarsku” i “Burnu pijanu noć”, a ostao je utisak da je niška publika svih generacija i u 02:00 bila spremna da ostane i sluša Galiju još dugo u noć.

“Noć za pamćenje…Dragi ljudi, bili ste kao nikada do sad! Hvalaaaa!”, poručio je na svom fejsu Van Gogh, koji je svojih 30 godina na Niškoj tvrđavi proslavio eksplozivnim nastupom, začinjenim gostovanjem frontmena Kerbera Gorana Šepe-Galeta i mlade talentovane pevačice Anje Mijatović.

Nastupivši pre Galije, Beograđani su gruvali po tvrđavi iz svih oružja, smenjivale su se pesme “Skači”, “Klatno”, “Kolo”, “Anđele moj brate”, “Mama”, “Opasan ples”, “Neko te ima”…, a visokoenergetski nastup Van Gogha upotpunila je šetnja frontmena Zvonimira Đukića-Đuleta kroz publiku.

Otvorivši festival “5 do 100”, niški pankeri Novembar pokazali su žestokom svirkom da nakon 25 godina imaju zavidan arsenal energije i dobrih pesama. Predvođen pevačem Goranom Kostićem-Kostom bend je raspalio po starim klasicima kao što su “Ko je sunce ubio?”, “Irena” i “Gledaj ako ljubav”, da bi odličan nastup upotpunili i sa “Putujem sam”, “Bye Bye Baby”, “Dosadom”, “Samoćom”…

Program festivala “5 do 100” upotpunio je na početku i kraju efektni set DJ Mikija.

Foto: Dejan Sredojević