PODELI

Šesto po redu Ignite veče u Novom Sadu pod sloganom “Živeti od smeha” (Welcome to the House of Fun) održaće se u ponedeljak, 22. maja 2017. godine u 19 časova, na brodu Cepelin (Kej Žrtava Racije bb) u organizaciji udruženja Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje iz Novog Sada. Po prvi put Ignite u Novom Sadu biće deo Ignite nedelje koja se obeležava kroz preko 20 događaja na svih 5 kontinenata.Publika će imati prilike da na zanimljiv i dinamičan način čuje iskustva desetak ljudi koji su se profesionalno ostvarili u sferi satire, zabave i smeha. Oni će kroz, sada već prepoznatljive, petominutne prezentacije ispričati svoje lične priče i svojim primerom pokazati kako se u Srbiji može živeti od smeha.

Cilj svake Ignite večeri jeste da inspiriše i motiviše publiku da o svom širem okruženju razmišljaju na drugačiji način i izađe iz zone komfora ili ustaljenog načina razmišljanja.

Ovog puta publika će imati priliku da čuje Snežanu Alimpić, instruktorku smeh joge, Jelicu Brestovac, glumicu, Dušana Varničića, Stand Up komičara, Dragana Gagija Jajić Vladisavljeva, cirkuskog umetnika, Željka Podobnika, animatora za decu, Srđana Švelju, modnog urednika i stilistu poznatog kao DJ Fanatik, Lazara Jovanova, glumca u čuvenoj predstavi “Buba u uhu”, Marka – “Haos” anmatora, Bojanu Barović, manekenku, Miloša Spasića, svetskog putnika kao i specijalne goste Dimitrija Banjaca i Dejana Ćirjakovića, iz čuvenog satiričnog serijala “Državni posao”.

Učešće je besplatno uz obaveznu prijavu: https://goo.gl/forms/8s0I3qRAZ8CW0J362

Ignite je globalni pokret držanja brzih i kratkih prezentacija sa ciljem da inspirišu i predstave nove ideje publici u neformalnom okruženju.

Ignite je, kao pokret, odnosno događaj, prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Za veoma kratko vreme postao je internacionalni fenomen. Danas se ovaj brz i dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta – svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju po 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od po 20 PowerPoint slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.