PODELI

Mnogim stanovnicima najvećeg dela Novog Sada omiljeni festival „Dobro došli na Naselje“ održaće se 14. septembra na Novom naselju, na prostoru između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića, na mestu gde je udruženje Novo kulturno naselje i otpočelo svoje aktivnosti i inicijativu za osnivanje kulturnog centra u ovom delu grada, pre pet godina.
Festivalski program će početi u jutarnjim časovima, a celodnevno okupljanje održaće se na nekoliko lokacija u ovom zelenom međublokovskom prostoru, na livadama i parku „Među brezama“, okolnim zgradama, prolazima, parkingu i drugim zanimljivim kucima ovog novosadskog komšiluka.

Otvoren je poziv za sve umetnike u najširem smislu te reči: muzičare, dramske trupe, plesače, vajare, primenjene umetnike, slikare, fotografe, animatore, kao i brojne aktiviste, organizacije, zanatlije, kolekcionare, društveno odgovorne preduzetnike, dobre sugrađane i sve ostale koji imaju i žele nešto da pokažu da se prijave na konkurs za učešće na festivalu „Dobro došli na Naselje 6“.
Konkurs je otvoren do 2. septembra, a prijava se može preuzeti ovde: bit.ly/DobrodoslinaNaselje6

Upravo „Dobro došli na Naselje“  je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine.
Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko hiljada učesnika svih uzrasta i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja, ali i brojnih građana Novog Sada iz ostalih delova grada.
Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon sjajna četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji „Novo kulturno nasleđe“, performansa „Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje“ i do sada najboljeg filmskog festivala „21114 – Film fest“  i još jednom ojačati  inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržan od strane Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada.