PODELI

Revolt X, Sink iz Beograda i Smiler iz Užica 30. januara održaće zajednički koncert u Gradskom Kulturnom Centru Užice sa početkom od 21h.

Ovom prilikom Revolt X promovisaće svoj prvi album “Udar na Svest” i najaviti novi spot za pesmu “Revolt”. Bend je nastao početkom 2014. Revolt X je svirao na svim većim festivalima u zemlji i regionu. U prvom televizijskom Rock takmičenju na RTS-u, ‘Bunt Rock Masters’ je stigao do finala! Do sada su izdata četiri singla i spota za pesme: ‘Red i Mir’, ‘Barut’, ‘Šipka’ i ‘Crvena’ koji su objavljeni za manje od godinu dana rada. Prvi album se očekuje početkom 2016. Znacajniji uspesi benda su treće mesto Zaječarska Gitarijada 2014, finalista ‘Bunt Rock Masters’ televizijskog show-a, prvo mesto po glasu novinara na BDFL-u, finalista BARF-a 2014 (Beogradski Autorski Rock Festival).

Sink će takođe promovisati svoj prvi album, a ovim koncertom započinje niz koncerata po Srbiji i regionu u toku godine. Bend Sink je oformljen aprila meseca 2012. godine u Beogradu i do sada je snimio dva singla i jedan album pod nazivom “Sve sto nisam ja” koji je izdat 2014. godine kao samostalno izdanje. Za pesme “Sve sto nisam ja” i “Lakuna” snimljeni su spotovi. Bend aktivno radi na novom materijalu i pocetkom 2016. godine se ocekuje snimanje novog albuma, a vecina novih pesama je vec na repertoaru. Bend je do sada nastupio na mnogim koncertima i festivalima od kojih su najznacajniji VracarRocks, Dom kulture studentski grad u Beogradu, Demo Masters, Gitarijada u Kisacu na kojoj je bend Sink zauzeo prvo mesto.

Smiler je osnovan u proleće 2004. godine u Užicu. Na jesen iste godine na mesto basiste i pevača dolazi Nikola i bend počinje sa ozbiljnim radom. U leto 2005. snimaju svoj prvi demo snimak sa tri autorske pesme i nadom da se plasiraju na Zaječarsku “Gitarijadu”. Odličan plasman na Jagodinskoj “Gitarijadi” ih odvodi direktno u Zaječar. Posle toga sledi niz nastupa na Demo Masters turnirima i finalno vece u studiju 6 Radio Beograda. Smileri su 2007. godine napravili veliki uspeh na MTV Adria – Catch the Frequency regionalnom konkursu, zahvaljujući SMS-glasovima ušli su među 10 najboljih demo bendova u Adriatic regionu.
Početak 2008. Godine Smileri koriste za audiciju za još jednog gitaristu, tako da danas nastupaju sa dve gitare što je doprinelo da se kompletan zvuk benda podigne na viši nivo. U avgustu 2008. Smiler se pojavio na MTV ADRIA u kultnoj emisiji “Headbangers Ball” gde se premijerno zavrteo spot za pesmu “Apprentice of Fire”. Od 2010. do 2014. bend pravi pauzu u radu zbog nedostatka vremena . Sredinom 2014. Smiler počinje ponovo sa radom snimanjem novog demo snimka.
Do danas Smileri imaju spreman materijal za snimanje prvog albuma, koji bi svetlost dana trebalo da ugleda 2016. godine.
Smiler kao bend sa najdužim stažom i poznat domaćoj publici po svojoj energiji i atmosferi koju prave na svakoj svojoj svirci, pozivaju sve da dođu u subotu, 30. januara i pruže podršku mladim bendovima!
Cena ulaznice je 150din.