PODELI

Sedmi novosadski Pozitivan koncert biće održan 1. decembra u Shamrock baru.

Ove godine koncert će otvoriti Šinobusi koji specijalno za ovu priliku spremaju akustični set što ne izvode često te je sedmi Pozitivan koncert događaj koji se ne sme propustiti ukoliko ste ljubitelji bluza, roka i naravno Šinobusa.

Šinobusi se kreću po šinama rok, bluz i pop muzike. Tekstovi su većinom na srpskom jeziku i često su poetski obojeni. Prvim albumom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama” započeli su svoje diskografsko putovanje. Dve godine kasnije poveli su nas drugim albumom “U pravcu jablanova”, a “Vagon za provetravanje tunela” predstavili su 2010.

Od sredine 2005. godine, od kada bend počinje intenzivnije nastupati, Šinobusi su održali preko 500 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Švajcarskoj.

Krajem 2013. godine objavljen je album pod nazivom “Nebo od skaja”, a bend je proslavio desetogodišnjicu rada. Prošle godine objavili su peti studijski album “Ljubav i dalje diše”.

Tokom svih ovih godina svojim pesmama i muzikom osvajali su publiku širom zemlje, regiona, ali i Evrope, a 1. decembra pred domaćom publikom u Novom Sadu osvojiće vas još jednom specijalnom akustičnom izvedbom svojih popularnih pesama.

Osim Šinobusa nastupaće još jedan bend čije će ime biti objavljeno uskoro. Ulaz je besplatan, a početak je u 22h.

Pozitivan koncert u Novom Sadu organizuje Udruženje Prevent u saradnji sa Udruženjem Remiks i Shamrock barom, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Side. Kao i prethodnih godina jedan od ciljeva kampanje je obezbeđivanje novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV-om u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama iz Novog Sada.

Foto: Marina Pešić / Remix press arhiva