PODELI

Film višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića „Smrt čoveka na Balkanu“ biće premijerno prikazan u petak, 16. novembar, u „Sava“ centru, čime će početi domaća bioskopska distribucija, saopštio je distributer “Megakom film”. Proteklog leta, Momčilovićev film osvojio je čak 19 nagrada.

Glumačku ekipu čine: Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Bojan Žirović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Branislav Trifunović, Milica Mihajlović, Bojan Lazarov, Nikola Đuričko, Miloš Samolov, Aleksandar Đurica, Mirjana Karanović i Nikola Kojo. Velika glumačka imena koja se pojavljuju u filmu, već su dovoljan dokaz da ovaj film vredi pogledati.

Film govori o usamljenom kompozitoru koji izvršava samoubistvo pred web kamerom svog računara. Privučeni zvukom pucnja u stan dolaze njegove komšije, koje provode vreme u stanu, čekujući da stignu hitna pomoć i policija. Sve vreme ih snima web kamera, a da oni toga nisu ni svesni. Dok čekaju prekraćuju vreme tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na pokojnika, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku iako sve vreme ne mogu da se sete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi tok nakon što shvate da je kamera na računaru uključena i da ih sve vreme snima. Polako otkrivamo ličnost pokojnika, kao i jednu širu, satiričnu sliku našeg društva.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rn6gDcZSEEk]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.