PODELI

Posle skoro 35 godina rada bend ZONA B je iznedrio konačan sastav muzičara a samim tim i prepoznatljiv i tačno definisan zvuk. Bend čine: Petar Zarija – vokal, Petar Miladinović PERA JOE– usna harmonika, Zdenko Kolar – bas, Dušan Ristić– bubnjevi i Dušan DUDA Bezuha – gitara.

Albumom „Songmaker“ koji je izašao u prodkciji VERTICAL JAZZ-a 2020., napisana je nova i neizbrisiva stranica u srpskoj savremenoj muzici.

Kompozitor svih numera na albumu je Duda Bezuha a tekstove na engleskom su napisali: Miomir Mušički, Sergej Papain, Aleksandra Janošević i na srpskom Nikola Čuturilo. Brižljivo i znalački birani gosti dali su specifičnu boju i lepotu, koja bez njih ne bi zvučala tako, a to su: Rade Radivojević – Hemond orgulje i klavijature, Zoran Žikić – Tunga, udaraljke, Dragan Ružić (Homesick Mac) – lap steel guitar, Mirko Tomić – pedal steel guitar i cigar box guitar, Dušan DUCA Ivanišević – bubnjevi i prelepi gospel hor „KST“ koji vodi dirigent Nataša Lazić.

Album otvara hit kompozicija „Blue Mood“ koja ujedno daje pečat i sliku celokupnog ostvarenja a zatvara jedina kompozicija na srpskom za koju je tekst napisao Nikola Čuturilo „Stani bre“. Kolorit bluza su znalaćki obojili Dragan Ružić Macan u kompoziciji „Being alone“ i Mirko Tomić u „I raly don`t care“ i „Don`t let me so fast“ a naslovna numera albuma „A song maker“ sa horom KST-a je planetarni hit.