PODELI

U petak 23. novembra u novosadskoj Sinagogi koncert će održati miljenik naše publike, Stefan Milenković. Koncert će početi u 20h a dan kasnije, 24. novembra, koncert će održati i u dvorani Kolarčeve zadužbine, gde je poslednji put nastupao 2001. godine.

Na najavljenim koncertima Stefan Milenković će svirati sa sjajnim pijanistom iz Šri Lanke, Rohanom de Silvom koji je u svojoj raskošnoj karijeri zabeležio nastupe s najčuvenijim violinistima sveta, između ostalih Jicakom Perlmanom, Vadimom Repinom, Džošuom Belom. Na repertoaru njihovog koncerta u Novom Sadu i Beogradu biće violinske sonate Johanesa Bramsa.

Stefan Milenković jedan je od najvećih talenata s ovih prostora koji poseduje „lepotu zvuka Davida Ojstraha, čistotu i logiku fraze Henrika Šeringa, virtuozitet Jaše Hajfeca, ljubav prema muzici Jehudija Menjuhina i temperament i radost Jicaka Perlmana“.
Svima je poznata priča o „čudu od deteta“, Stefanu Milenkoviću, s karijerom započetom u petoj godini kada je prvi put nastupio s orkestrom. Jedan od retkih jubileja zabeležio je već u 16. godini, odsviravši u Meksiku svoj hiljaditi koncert. Dobitnik je najviših priznanja na najvećim svetskim takmičenjima. Bogata karijera ovog umetnika vodi ga na najprestižnije scene i festivale širom sveta.

Cene ulaznica za koncert u Novom Sadu su 1.200 dinara parter sa strane i 1.500 dinara parter sredina i galerija.

Cene ulaznica za koncert u Beogradu su 1.600, 1.800 i 2.000 dinara.

foto: virtualnigrad.com