PODELI

Festival Stop Making Sense vraća se u Tisno petu godinu zaredom, od 31. 7 do 3. 8. 2014. godine.

Lineup čine  T.Williams, Mosca, Maribou State i drugi, a otvoren je konkurs i za mlade snage iz celog regiona.

Konkurs je otvoren do 1. jula prijave, a mladi talenti iz regiona treba da pošalju svoje mikseve i time dobiju šansu da nastupe na festivalu. Pobednik konkursa otvara Woods stage Stop Making Sense festivala i osvaja festivalsku ulaznicu za sebe i 3 prijatelja. Pobednik će nastupiti na programu Croatia Calling uz domaća imena Zero, Brighton, Mimi, Luka K, Severino.

Potrebno je poslati snimak u trajanju od 45 do 60 minuta. Žanr nije strogo definisan, ali imajte u vidu program Stop Making Sense festivala. Miks će ocenjivati žiri Stop Making Sense festivala koji će posebnu pažnju obratiti na muzičku selekciju, ali i tehniku miksanja. U situacijama kada je žiri neodlučan, presudnu ulogu imaće broj lajkova i preslušavanja miksa.

Snimak je potrebno poslati u privatnoj poruci na SoundCloud profil, a miks treba u opisu sadržati popis pesama, kao i objašnjenje zašto se prijavljujete na Stop Making Sense festival, kao i email adresu za kontakt.

Prijave se primaju do 1. jula, a rezultati će biti poznati do 10. jula.

Neki od izvođača na ovogodišnjem festivalu su Anja Schneider koja sa sobom donosi pomno birane zvuke. Warm etiketa dovodi house i disco DJ-a Gerd Jansona, a njemu se priključuje Nick Höppner. Rezidenti Sub Cluba Harri & Domenic sa sobom dovode DJ duo Optimo – Twitch and Jonnie Wilkes. Trouble Vision i Abattoir gost Hunee u setovima oslobađa veliku energiju. Producentski duo Psychemagik priključuju se Orlando Boom ekipi zajedno s autorom imena Kiwi koji donosi svoj zarazni disco stil. Leon Vynehall i njegov eklektičan stil crpe inspiraciju iz žanrova kao što su post punk, classical, funk, disco, soul i techno, s dozom bassa i posebnog house zvuka. Phonica Records, poznati londonski specijalisti za vinil, sa sobom dovode house eksperimentalistu Marcus Worgulla, a dolazi i Mr Ties, izvođač kojeg je nemoguće svrstati u neki žanr. Tiger & Woods tj. Larry Tiget i David Woods zabavljaće ljude s raznim disco zvukovima koje oni nazivaju ‘future boogie’, a house pod uticajem jazz zvukova predstaviće Vakula. Ljubitelji soula, duo Maribou State priključuju se Mosci i T.Williamsu u njegovom T.Party Movement kolektivu. Severino se pojavljuje kao deo Lovesick ekipe, a dolazi i Bradley Zero, domaćin Boiler Rooma. Kompletan lineup pogledajte OVDE.

Festivalske ulaznice, kao i dnevne, po povoljnijim cenama za ExYu regiju možete kupiti u sastavu Entrio.hr.