PODELI

Rokenrol supergrupa Eldorado objavila je danas dugoočekivani CD album prvenac “Eldorado”.

Koncertna promocija albuma biće 30. novembra u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

“Veoma smo uzbuđeni što započinjemo našu koncertnu karijeru ovim velikim koncertom”, kaže frontmen Milutin Petrović i dodaje: “Sviraćemo svih 12 pesama sa prvog albuma, tri pesme sa drugog albuma koji je uveliko u pripremi i dva, tri kavera koji su tu da tehnikolor Eldorado svirke učine još šarenijom. To je oko 18 pesama, više od dva sata bučne svirke”.

“Eldorado” CD album, koji objavljuje promoterska kuća Long Play, dobija se isključivo uz kupljenu ulaznicu za beogradski koncert koja košta 800 dinara na blagajni DOB-a, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i preko mreže Eventim.

“CD je memorabilija za sve koji budu prisustvovali premijeri ovog novog beogradskog rokenrol spektakla. Uz kartu za koncert dobijaće se ekskluzivni, numerisani CD, koji su potpisali svi članovi benda”, kaže Petrović, autor, pevač i gitarista Eldorada, inače nekadašnji član kultnog sastava Heroji, poznat i kao režiser filmova “Zemlja istine, ljubavi i slobode, “Agi i Ema”…

Beogradska supergrupa Eldorado, koju čine i basista Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić Rista (Zona B), izvodi Petrovićeve autorske pesme na srpskom jeziku. To treba posebno istaći, jer su na šest albuma beogradskih bluzera Zone B i na tri albuma Petrovićevog amerikana projekta “Mylutin” bili zastupljeni samo tekstovi na engleskom.

“‘Eldorado’ je stari film Hauarda Houksa. To je priča o poslednjim od nezavisnih koje se sakupe da obave neki posao…”, objašnjava Petrović naziv benda koji se publici u Srbiji i regionu prvi put predstavio krajem septembra singl/spotom “Puž” (produkcija Red & Blue Studio).

Producent albuma je Duda Bezuha, a snimatelji Nikola Panić i Katarina Kolar.

Gosti: hemondista Srboljub Mladenović, prekusionista Fergal McKevitt, prateći glasovi Marina Krnić, Višnja Begović i Marina Bošković. Snimljeno u studiju Visoke škole elektrotehnike i računarstva Višer. Postprodukcija u Beogradu Fergal McKevitt i Duda Bezuha, postprodukcija u Njujorku Erik Woltersdorf.

Eldorado je ujedno diplomski rad Katarine Kolar na Višeru, kod profesora Dragana Novkovića. Eldorado je pripreman od decembra 2012. do aprila 2013. godine u studijima Nenada Krnića na Čuburi. Dosnimavanje, miks i prostprodukcija u Bezuha studijima, maj i jun 2013. godine. Art direction Eldorada Nenad Krnić.

Foto: Red&Blue Studio