PODELI

Terraneo festival će biti održan u Šibeniku od 7. do 9. avgusta.

Savršeno petodnevno letovanje u jednoj od najlepših jadranskih regija uz bogatu i atraktivnu listu izvođača i popratnog programa, ono su što Terraneo izdvaja od drugih letnjih festivala i polako ga čini prepoznatljivim u celoj Evropi.

Naime, nakon pohvale koja je nedavno stigla od strane magazina Forbes, a koji je Terraneo svrstao među 10 najboljih letnih festivala u Evropi – stiže novo priznanje. Online magazin NET-A-PORTER, vodeće elektronsko fashion izdanje, uvrstio je Terraneo među top 5 festivalskih destinacija u svetu, uz Ibiza Rocks festival na Ibizi, La Film Fest u Los Angelesu, Gnaua World Music Festival u Maroku i Festival Number 6 u Wellsu.

sibenikpanograda

U svom opisu Terraneo festivala, magazin NET-A-PORTER navodi da lineup Terraneo festivala, u kombinaciji sa festivalskim lokacijama i blizinom mora, čini ovaj festival nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje festivalskih događanja. Magazin preporučuje boravak u festivalskom kampu, ali i obavezno krstarenje divnim morskim predelima.

A kako bi letovanje na Terranu učinili još boljim, organizatori festivala kao jednu od najvećih ovogodišnjih novosti najavljuju izlazak festivala na more tj. otvaranje festivalske plaže pod nazivom Terraneo beach. Terraneo beach nalazi se u području skrivine morske kasarne Minerska (u kanalu sv. Ante, na samom morskom ulazu u Šibenik), a zamišljena je kao centralno dnevno mesto za kupanje, druženje, opuštanje i zabavu svih poetioca festivala kao i svih koji se tamo zateknu. U sklopu Terraneo beacha biće ugostiteljski objekti, terraneov ekološki program, razne radionice, a za vreme trajanja kampa, od 6. do 10. avgusta, svakog dana će od 10 sati ujutro do 20 sati uveče biti organizovan muzičko-zabavni program.

terraneo_plaza

Jedna od najvećih prednosti ove plaže je borova šuma koja će, zahvaljujući debelom hladu, predstavljati spas od letnih vrućina, pa će tako Terraneo beach biti idealno mesto za odmor preko dana i savršena priprema za koncerte, koji su na programu kasnije te večeri.

Terraneo beach je udaljen samo 4 kilometara od festivalske lokacije i kampa i oko 6 kilometara od centra Šibenika. Nedavno je Šibenik dobio i šetalište uz obalu, a koja vodi od festivalske lokacije do Terraneo plaže. A za one koji ne žele pešačiti, organizovani su i autobusi koji će voziti redovno svakih pola sata. Osim autobusa, posetiocima je na raspolaganju i veliki broj taxi vozila i taxi brodića po vrlo povoljnim cenama.

Za sve one koji žele doživeti pravo Terraneo festivalsko iskustvo i letovati 5 dana u prirodnom okruženju za samo 200 kuna (uz 21 kn boravišne takse) tu je ponovno Terraneo kamp. Radi se o kampu kapaciteta oko 3500 ljudi, koji se nalazi u sklopu glavne festivalske lokacije udaljen samo 100 metara od Terra stagea. U okviru kampa nalazi se info pult, mogućnost čuvanja stvari, punktovi za parkiranje bicikala, chill out zona u prirodnoj kamenoj pećini kao i 24-satno osiguranje radi sigurnosti svih gostiju kampa. Terraneov partner Master Card postaviće veliki šator na području kampa, gde će posetioci moći napuniti svoje mobilne telefone i besplatno koristiti wi fi internet.

„Pažljivo slušamo komentare posjetitelja kampa svake godine i trudimo se uvijek popraviti što je moguće više stvari te dovesti uvjete u kamp na najviši nivo koji nam objektivne prilike dopuštaju. Također, velika pogodnost ove godine je i Terraneo beach, koja će zasigurno predstavljati idealno mjesto za odmor, zabavu i spas od vrućine. Ipak, ono što nam je najbitnije je sigurnost kampera i posjetitelja plaže i to će definitivno biti u fokusu naše pažnje. Na oba mjesta će u svakom trenutku postojati dežurne vatrogasne službe, profesionalne zaštitarske službe i volonteri, tako da će se naši posjetitelji mirno moći prepustiti svim čarima ljetovanja na festivalu,“ rekao je Luka Pavić, PR festivala.

U kampu se nastavlja i program na bini pod nazivom Akustika, koji uključuje akustične svirke bendova u organizaciji portala Muzika.hr. Tako će kamperi moći uživati u svirkama svake večeri dok je kamp otvoren, a između ostalih nastupiće i Irena Žilić, Luft, Elephant and The Moon, Nellcote, Miki Solus & Neprijatelji i Auguste.

Kamp se otvara dan pre službenog početka festivala, u utorak, 6. avgusta, u 10 sati i zatvara u subotu, 10. avgusta, u 16 sati.

Kornaten

Sve ovo čini Terraneo savršenim izborom da po vrlo pristupačnoj ceni provedete pet dana na moru i poslušate nastupe izvođača The Prodigy, Wu-Tang Clan, My Bloody Valentine, Aloe Blacc, Azealiu Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico i mnogih drugih.

Zbog velikog interesovanja Terraneo festival objavio je nastavak akcije prodaje promotivnog paketa ulaznica 3-2-1, gde svi posetioci koji kupe 3 festivalske ulaznice, dobijaju dve ulaznice za boravak u kampu i još jednu festivalsku ulaznicu gratis. Ova akcija će trajati do 15. jula na svim prodajnim mestima Eventima širom Hrvatske.

Detalje o ponudi kampa, izvođačima, popratnim sadržajima, akcijama, galerijom slika, kao i načinima kupovine ulaznica, možete pronaći na službenoj stranici festivala www.terraneofestival.com.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.