PODELI

U subotu, 12. decembra 2015. od 19.30 u novosadskom Omladinskom centru CK13 održaće se “Događaj od neprocenjivog značaja”.

Infoteka CK13 i redakcija studentskog mesečnika „Журналист“ pozivaju sve na promociju decembarskog broja, u okviru koje će biti održana tribina i otvorena diskusija pod nazivom „ Događaj od neprocenjivog značaja“.

Učesnici tribine su:
Dinko Gruhonjić, novinar Bete, predsednik NDNV-a
Dragana Pećo, novinarka KRIK-a
Miodrag Sovilj, novinar televizije N1

Moderatorka večeri je Nataša Šaru, novinarka O radija.

Promocija novog „Журналиста“ dobar je povod da učesnici zajedno sa gostima razgovaraju o temama koje su u fokusu javnosti poslednjih meseci, ili bi bar trebalo da budu. U Srbiji je u toku privatizacija medija i povlačenje države iz vlasništva nad njima, koje u najmanju ruku izazivaju podeljena mišljenja i kritike. Jedna od takvih tema je i gašenja TANJUGа, o kojoj su novinari „Журналиста“ pisali u novom broju. U njemu su se osvrnuli i na finansijsku netransparentnost Srpske pravoslavne crkve. Bez obzira na to što su crkve i verske zajednice oslobođene plaćanja gotovo svih poreza, crkva ne uspeva da izmiri ni te obaveze dovodeći opštine u težak položaj. Osim toga, svedoci smo tabloidizacije medija i srozavanja svih profesionalnih normi, pa u određenim medijima danas možemo pratiti i državni udar kao reality show.