PODELI

Četvrti internacionalni festival džeza JazzIbar ove godine će biti održan od 4. do 6. jula u Kraljevu, saopštio je organizator Kulturni centar „Ribnica“.

Na festivalu će u nedelju, 6. jula, nastupiti Trio Balkanske žice, poznati srpski sastav gitarista iz porodice Starčević kojeg čine Zoran, Nikola i Željko. Oni komponuju i izvode muziku koja je sinteza balkanskih melodija sa džezom, svingom i elementima umetničke muzike.

„Svirali smo širom sveta, ali još ne u Kraljevu. Drago nam je što će prvi nastup biti baš na festivalu JazzIbar koji okuplja veliki broj posetilaca i postaje sve poznatiji“, kaže Zoran Starčević.

Direktorka Kulturnog centra, Aleksandra Kljajević, najavljuje bogat program za tri festivalska dana i najmanje šest koncerata. Pri kraju su pregovori sa izvođačima iz Srbije i inostranstva, pa će uskoro biti objavljen kompletan program. Svi koncerti na festivalu JazzIbar su besplatni za posetioce i održavaju se na Trgu Svetog Save.

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo, osim manifestacije JazzIbar, organizuje još dva tradicionalna letnja festivala: Maglič, koji će ove godine biti od 6. do 8. juna, kao i Street art koji će bit održan 29. i 30. avgusta.