PODELI

U utorak, 14. avgusta u Sinagogi, koncertom jedinstvenog violiniste Lajka Feliksa počinje Novosadsko muzičko leto 2018.
Kada izađe na scenu i zasvira, ovaj umetnik je sposoban da učini nemoguće. Njegovo sviranje oduševljava publiku u Tokiju, Berlinu, Bratislavi, Pragu, Budimpešti, Veneciji, Edinburgu, Londonu, Frankfurtu, Njujorku…

Njegova muzika izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo, jer kako sam objašnjava ona se zasniva na bogatstvu zvuka njegovog instrumenta.
Lajko Feliks je svirao s velikim brojem različitih muzičara i ansambala. Ovaj put će se Novosađanima predstaviti u duu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šido.

Dva dana nakon otvaranja, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa OĐILA, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra „Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo i Moja slatka umiljata zver.

Nedelja, 19. avgust je rezervisana za Kralja Čačka, slikara, pesnika i kantautora, prema mišljenju mnogih “srpskog Toma Vejtsa”, koji izvodi “mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.
Prvi album – Zemlja snova, objavio je 2016. godine, a krajem leta ove godine Kralj Čačka će objaviti svoj drugi studijski album pod nazivom “Spusti svetlost na put”.

Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti Bisera VeletanlićiI Vasil Hadžimanov bend. Ova umetnica je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija koje ćemo slušati i na najavljenom koncertu.

Svi programi će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21h.

Organizator Novosadskog muzičkog leta je Muzička omladina Novog Sada, a pokrovitelj ove značajne, prepoznatljive i tradicionalne manifestacije Grad Novi Sad.

Prodaja ulaznica: u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.
On-line rezervacije i kupovina karata: www.muzickaomladina.org

Cena ulaznica za sve programe iznosi 700,00 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000,00 dinara.

Više o svim programima na sajtu: www.muzickaomladina.org .

Foto: Marina Pešić