PODELI

Devet bendova iz regiona učestvovaće u takmičarskom delu trećeg Royal Music Festivala koji će biti održan na Cetinju od 1. do 3. avgusta.

Prve večeri, publici će se predstaviti The Bangcocks (Beograd), Rolin Humes (Rijeka), MaryJane (Brežice), Omnibusi (Kosovska Mitrovica) i Rock in Peace (Nikšić). Nakon takmičarskog dela, publiku na Letnjoj pozornici ispod Orlovog krša zabavljaće Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Bend.

Već druge večeri, na istom mestu druženje zakazuju Epten (Kumanovo), Hulahoop (Kamnik), Pogrešila roda (Aranđelovac) i Silente (Dubrovnik), dok će u revijalnom delu nastupiti bend Galija.

„Prošle godine imali smo odlične bendove pa nam nije bilo lako da ostanemo na istom nivou. S obzirom na to da nemamo zvaničan konkurs, pratili smo šta se dešava na muzičkoj sceni proteklih godinu dana, koji su to bendovi dobri, novi, aktuelni, a da imaju volju da nastupe u takmičarskom dijelu”, navodi se u saopštenju organizatora. “Trudili smo se da bendovi budu raznoliki, kako bismo publici na Ljetnjoj predstavili više muzičkih žanrova.”

Pet najbolje plasiranih bendova iz dve polufinalne večeri sviraće u finalu, a za najbolji bend po mišljenju žirija obezbeđena je novčana nagrada od dve hiljade eura.

Ovogodišnji festival koji realizuju Prijestonica Cetinje i agencija Comfortably Numb posvećen je kralju fanka Dinu Dvorniku, pa će sem svojih kompozicija, bendovi obraditi i po jednu njegovu.

Festival svojim koncertom zatvara hrvatski rok sastav Hladno pivo.

Izvor: vijesti.me