PODELI

Početkom juna, u organizaciji Novog Kulturnog Naselja, biće održan pozorišni festival pod nazivom “Aplauz fest – Novi Sad” na Novom Naselju.

Festival će imati četiri scene na otvorenom i na zatvorenom, a program će, pored predstava, činiti i radionice, performansi i razne propratne aktivnosti. Organizatori upućuju poziv svim profesionalnim dramskim trupama, amaterskim teatrima, glumačkim sekcijama, dečijim pozorištancima, lutkarskim predstavama i svima ostalima koji se bave glumom, pozorištem i scenskim pokretom da se prijave na konkurs za nastup na festivalu “Aplauz fest – Novi Sad”. Prijavu za festival možete naći na  web stranici www.novokulturnonaselje.com.

U program festivala uključene su razne nevladine organizacije, udruženja građana, a sve uz podršku Gradske Uprave za Kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Mesne Zajednice Bistrica, Osnovne škole “Prva Vojvođanska Brigada”, Radosnog Detinjstva i vrtića “Vendi”, škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”  kao i mnogih drugih prijatelja festivala.

“Novo Kulturno Naselje” čini grupa ljudi okupljenih oko iste ideje, da kroz umetničke forme i performanse, oplemene i obogate naš grad. Iza nas je nekoliko uspešnih projekata:  festival “Dobrodošli na Naselje”, “Ljubav u prolazu”, oslikavanje javnih površina muralima i nedavno završen projekat “Naselje protiv nasilja”, koji je trajao više od šest meseci i sadržao tribine, predavanja, radionice i sekcije u cilju edukacije učenika Osnovne škole “Prva vojvođanska brigade” protiv svih oblika nasilja.
Kruna tog projekta su muzički spot i pesma “Volim Naselje”.

.