PODELI

Znate svi verovatno stihove jedne stare pesme koji glase „U tem Somboru“, pa tako je i sinoć, kao u toj pesmi, bilo svega na volju.

Line Out i Damir Urban sa svojim pratećim bendom održali su koncert u okviru 21. Pozorišnog maratona u bašti Gradske biblioteke u Somboru.

Datum: 15. jun 2013.

Mesto: bašta biblioteke, Sombor

U Somboru se ovih dana održavao 21. Pozorišni maraton, koji je osim predstava, izložbe i pratećeg muzičkog programa u pozorišnom kafeu, bio obogaćen i koncertom na kojem su svirali Line Out i Urban&4.

Sama kombinacija ova dva benda bio je više nego dobar razlog da se koncert ne propusti.

Ovo je bio drugi put da Line Out nastupa sa Urbanom, a nadam se da će zajedničkih koncerata biti još, jer je neverovatno koliko dobro sve to u kompletu zvuči. Možda preterujem, ali okarakterisala bih to kao savršen spoj. Satnica je morala biti ispoštovana jer je koncert bio u pauzi između dve predstave.

Line Out je novom pesmom „Just a moment“ započeo svoj nastup malo posle 22h. Usledilo je 45 minuta fenomenalne svirke i slušanje očaravajućeg Jovaninog glasa u pesmama „Robot“, „Daddy“, „Muderer“, „Cynicism“, „Lisa sinking down“, „Metamorphosis“, a svoj nastup završili su pesmom „My Sunshine“.

S pravom se može reći da je Line Out jedan od najboljih domaćih bendova, postoje petnaest godina i verujem da su Somborci bili ponosni na svoje sugrađane sinoć jer su se pokazali u najboljem svetlu kao predgrupa regionalnoj zvezdi, Damiru Urbanu.

Jovanina energija i ubedljiv nastup dopunjeni su odličnom svirkom i zaista mi je žao što nije bilo još vremena da čujemo više od osam pesama.

Line_Out_Sombor

Urban&4 izašli su na binu oko 23h i otvorili koncert pesmom „Kundera“ sa istoimenog EP albuma. Usledio je još jedan istinski ugođaj za dušu i telo uz skoro dvočasovnu svirku, ali zbog već pomenutih predstava, nije bilo vremena za „Kornjaču“ i „Astronauta“ te je na bisu otpevana samo „Aroma Satanica“.

No, da krenemo od početka. Nakon „Kundere“ usledile su starije pesme „Gledaj i vidi“, „Ruke“, „Moja“, a onda smo čuli još jednu novu pesmu „Otporan na život“.

U odnosu na februarski koncert u Novom Sadu, sinoćna setlista bila je neznatno drugačija, a na repertoaru su se ponovo našli veliki hitovi poput pesama „Nebo“, „Magnet“, „Mala truba“, „Mjesto za mene“, „Odlučio sam da te volim“. Sa „Kundere“ smo slušali i „Kasno je za ljubav“ i „Ako se napijem do smrti“.

urban_publika

Publika je bila vidno zadovoljna izborom pesama, a moglo se čuti i dobacivanje da sviraju pesmu „Moja voda“ koju su, kao i u Novom Sadu, izveli Damir i Sandi na akustičnoj gitari (gitaru smo „ šmeknuli“ na bini, pa nismo ni sumnjali da pesma neće biti odsvirana). Pred kraj pesme priključio im se i ostatak benda.

Zvanični deo završen je pesmom „Mala truba“, a s obzirom da je vreme trajanja koncerta bilo ograničeno, usledio je bis i samo jedna pesma -„Aroma satanica“, kojom je ovo fantastično veče privedeno kraju.

Urban zaista ima divnu i odanu publiku, ali s obzirom da svaki put priredi koncert za pamćenje to nije nikakvo iznenađenje. Kvalitet svirke je standardan, jedina razlika je u tome koliko je Damir pričljiv tokom koncerta, a sinoć nije bilo mnogo prostora za priču iz opravdanih razloga.

Poštovaoci rada Damira Urbana sinoć su se sjatili sa svih strana u Sombor, a za manje od mesec dana sjatiće se u Novi Sad jer Urban&4 nastupaju na EXIT festivalu gde bi, po meni, ponovo trebalo da svira i Line Out iako su svirali prošle godine na Fusion bini. Kvalitetne svirke nikad dosta.

Organizator je napravio pun pogodak ovim koncertom i spojem ova dva benda. Sve je proteklo u najboljem redu, nije bilo nikakvih problema sa zvukom, prostor nije previše velik, ali je odličan – vrlo prijatan i intiman, pravi za ovakav koncert.

Verujem da su sinoć zadovoljstvo osetili svi – od publike preko izvođača do organizatora. Tim koji pobeđuje ne bi trebalo menjati te se nadam da će zajednički koncert bendova Line Out i Urban&4 biti ponovljen već naredne godine.

Fotografije sa koncerta možete pogledati ovde u našoj galeriji fotografija.

Tekst: Ivana Jovanović

Line Out foto: Siniša Trifunović

Urban&4 foto: Milan Đurđević

urban_setlista

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.