PODELI

Krcko and Lefty Beatzz večeras će, 22. juna, održati koncert u Beogradu u bašti Bitefartcafe na Kalemegdanu. Specijalni gost biće im Ivana Vukmirović kao vokal. Cena ulaznice je 400 dinara.

Bend Krcko & Lefty Beatzz je sastavljen zahvaljujući inspiraciji i želji Vladimira Kostadinovića da održi tradiciju hip hop, soul, funk i džez legendi. Njihov cilj je unapređenje mejnstrima i savremenog zvuka, ali pre svega pristup svim generacijama i svim ljubiteljima muzike. Njihovi aranžmani i autorske pesme su zasnovane na funk, R & B, hip-hop i jazz uticajima muzičara, kao što su: Herbie Hancock, Mike Clark, Miles Davis, Robert Glasper, Chris Dave, Jellowstone, Kings.

Krcko and Lefty Beatzz su:

Vladimir Kostadinović Krcko-bubnjevi
Strahinja Banović-truba
Luka Ignjatović-alt sax
Sava Miletić-keys
Miroslav Tovirac-bass

 

Vladimir Kostadinović je jedan od najboljih mladih evropskih bubnjara danas. Pored toga što je osvojio nagradu na takmičenju „Jimmy Woode” 2008. godine, nastupao je i snimao sa nekim od najistaknutijih svetskih muzičara današnjice.
U avgustu 2009. pozvan je da nastupi u Škotskoj sa jednim od najvećih svetskih majstora orgulja (hammond B3) Tonijem Monacom. Vladimir je iste godine osnovao i sopstveni band koji svira njegove autorske kompozicije,a u kojem sviraju Jimmy Greene-tenor sax, Danny Grissett-klavir i Matt Brewer-bass. Godine 2009, odlazi u New York u PKRS Studio Brooklyn sa svojim novim bendom i snima svoj prvi CD „COURSE OF EVENTS”.
U međuvremenu postaje redovan član i bubnjar Antoio Farao trija sa kojim putuje i svira kao sideman po celoj Evropi.
Takođe , 2016. snima svoj drugi autorski album “THE LEFT SIDE OF LIFE” na kojem se nalaze 8 originalnih Kostadinovićevih numera, a u pitanju je CD sniman uživo na Generation Frauenfled Jazz festivalu u Švajcarskoj na kojem sviraju muzičari koji žive i rade u Njujorku.