PODELI

Nakon pet godina pauze, bend Zabranjeno pušenje snimio je album s 14 novih pesama, koji će biti objavljen krajem oktobra. Čekanje se odužilo, ali i isplatilo. Pet godina nakon “Radova na cesti” obožavaoci su dočekali novi, 11. album naslovljen “Šok i nevjerica”.

“Uvijek postoje nevjerica i skepsa kada je u pitanju novi album benda s velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko se dobar album može napraviti iako nosi broj 11”, objasnio je naslov albuma Sejo Sexon, frontmen benda i autor većine pesama.

Na albumu pored standardne postave Pušenja gostuju i tuzlanska reperka Sassja, kao vokal na pesmi “Kupi nas Ali” i majstor sevdalinke Damir Imamović, koji svira tambur i peva u pesmi “Svjetla Sarajeva”.

Album je snimljen u studiju Plavi film u Zagrebu, a biće dostupan krajem oktobra za besplatan download na službenoj web stranici benda. Na CD-u će ga objaviti tri kuće iz regije: Tropic (BiH), Menart (HR) i Odličan hrčak (SRB).

S albumima ti je kao s malom djecom, nikad ne znaš hoće li biti narkoman ili doktor nauka. To će naravno publika i vrijeme odlučiti, a mi smo se potrudili najbolje što smo mogli”, rekao je u svom stilu Sejo Sexon.