PODELI

Novosadska grupa Zbogom Brus Li sviraće u subotu, 23. februara, u Inđiji.

Svirka će se održati u kafeu Kulturnog centra Inđija, a ulaz na svirku je slobodan. Ovim koncertom, bend “Zbogom Brus Li” obeležiće 20 godina rada, a u isto vreme će pomovisati i novi singl “Kokainka”, koji je urađen u duetu sa Nikolom Pejakovićem Koljom.

 

 

“Kokainka” je prvi hit singl sa istoimenog aktuelnog EP-ja ove grupe, koji jeobjavila kuća Odličan Hrčak.

Zbogom Brus Li je pank rok, post pank muzička grupa koja je nastala 1992. godine u Novom Sadu (Vojvodina, Srbija). Kombinuju pank rok muziku sa tradicionalnom vojvođanskom etno muzikom, dobijajući jedinstveni muzički stil koji istorija popularne muzike beleži kao “pankburašku” muziku. Ovakav jedinstveni, pankburaški zvuk članovi benda dobijaju tako što sviraju klasične rok instrumente – gitara i bubanj, zajedno sa tradicionalnim vojvođanskim duetom – begeš (tradicionalni vojvođanski kontrabas) i tambura.

Pored snažnog etno ska – panka, koncerti grupe Zbogom Brus Li su prepoznatljivi po melodičnim refrenima i višeglasnom pevanju, a tekstovima kritikuju mnoge segmente našeg društva. Još jedna od karakteristika benda je šarolika odeća i obuća koja svakom nastupu daje poseban pečat. Ovako, šireći neobuzdanu pozitivnu energiju, Zbogom Brus Li uvek obećavaju dobru zabavu.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.