Ovogodišnje otvaranje festivala biće u znaku neprolaznih vrednosti i jugoslovenskih šlagera, a program na binama upotpuniće Beti Đorđević i Vojni orkestar Stanislav Binički sa dirigentom Živkovićem, Marta Hadžimanov i Vasil Hadžimanov bend, VIS Limunada i drugi.

Ovogodišnji, 21. Festival uličnih svirača biće svojevrsni omaž početku zabavne muzike u Jugoslaviji iposleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina. Sa druge strane, on će takođe biti omaž oneprolaznim umetničkim vrednostima, o talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.

Na glavnoj bini nastupiće jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević, najpoznatija po pesmama „Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“ i drugima. Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike.

Prvi Beogradski vojni orkestar osnovan je davne 1899. godine, i već kroz tri veka čuva tradiciju prvog beogradskog vojnog orkestra kroz tri veka. U sadašnjem sastavu, Vojni orkestar Stanislav Binički sa dirigentom Živkovićem svojim programom i repertoarskom raznovrsnošću obradovaće posetioce 21. Festivala uličnih svirača.

Marta i Vasil Hadžimanov bend nastupiće u okviru programa otvaranja festivala. Vasil Hadžimanov pijanista, kompozitor i aranžer, nezaobilazna je, povezujuća karika srpskog džeza, sa kraja dvadesetog veka i početka novog milenijuma. Sa svojim Vasil Hadžimanov Band-om ranih devedesetih nastupa po klubovima i danas kultnom, a ugašenom mestu, „Plato“ na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Ovaj put pridružiće im se i Marta Hadžimanov dobitnica mnogobrojnih prvih nagrada i laureata na muzičkim takmičenjima – vokalnim, solo pevačkim, klavirskim i takmičenjima iz teorije muzike i solfeđa.

Vokalno-instrumentalni sastav Limunada (VIS Limunada) svojim nastupima donosi atmosferu šezdesetih godina prošlog veka, pa će posetioci ovogodišnjeg Festivala biti u prilici da pevaju, plešu i uživaju u duhu nekadašnjih igranki.

Osim programa otvaranja na ovogodišnjem festivalu nastupiće i Z++, Pocket Palma, VizeljABOP i drugi. Celokupan program možete pogledati ovde.