PODELI

U jeku evropske turneje 2Cellos izašla je i njihova biografija “Veliki prasak”, za koju je predgovor napisao Elton John.

“Slušati i gledati 2Cellos uživo zaista je nešto predivno i začuđujuće. Nisam doživeo nešto tako uzbudljivo još od 1960-ih, kad sam gledao Jimija Hendrixa uživo u londonskom klubu Marquee”, izjavio je Sir Elton John.

Knjiga je objavljena na hrvatskom jeziku, ali zbog velikog interesovanja i popularnosti 2Cellos i van Hrvatske, pre svega u Japanu i Americi, u planu su i prevodi za strana tržišta.

Autor knjige Anđelo Jurkas danonoćno je radio na knjizi kako ne bi objavio suhoparnu biografiju, već zanimljivosti o hrvatskim muzičarima koji su osvojili svet.

“Knjiga govori o Hauserovom i Šulićevom nošenju sa slavom, uspjehom, svjetskim turnejama i pokušajima izbjegavanja svih napora i onih manje blještavih strana posla. U prijevodu, danonoćni razgovori kada bi mi se Hauser i Šulić javljali skypeom iz Los Angelesa, New Yorka, Las Vegasa, Manille, Tokyja, Dubaija, Londona, iz svih gradova svijeta, odakle smo pomno i pažljivo kreirali mozaik koji ih prati od prvog plača u bolnicama, kada su rođeni, do velikog koncerta u pulskoj Areni 03. jula 2013. Radi se o materijalu koji sadrži objašnjenje fenomenologije uspjeha, prateći njihove živote, dokumentirajući taj vrtoglavi kovitlac u kojem su se našli”, otkriva autor.

Biografija sadrži svedočenja više od stotinu inostranih i domaćih muzičkih zvezda, njihovih saradnika, članova porodica, koji su pomogli rekonstruisati i pratiti mozaik zvan 2Cellos.

Biografiju je objavila izdavačka kuća Menart, a uz svaku knjigu je priložen i bookmark u obliku violončela s potpisima Luke i Stjepana. Uz 350 stranica priče o dvojici virtuoza s pregršt detalja, privatnih e-mailova i anegdota, biografija je obogaćena i fotografijama Luke i Stjepana, počevši onim iz detinjstva, pa sve do onih zabeleženih na turneji s Eltonom Johnom.

http://www.youtube.com/watch?v=BftUq8SEuHg

Izvor: klix.ba