2CELLOS su danas objavili novi singl „Game of Thrones” (temu iz hit serijala “Igra prestola”). Osim što su 2CELLOS veliki fanovi poznatog serijala, ovim spotom ujedno najavljuju i izlazak novog albuma „Score“ (Portrait/Sony Music Masterworks).

Album izlazi 17. marta, a uključuje 14 tema iz poznatih filmskih hitova. Snimili su ga sa Londonskim simfonijskim orkestrom: “Uvek nam je bila velika želja da sviramo filmsku muziku i ko bi rekao da ćemo jednog dana snimiti ceo album uz najbolji orkestar na svetu! Obožavamo filmsku muziku, a na albumu predstavljamo neka od nama najdražih dela i nama omiljene filmske kompozitore”, poručuju Luka i Stjepan.

Na albumu “Score” 2CELLOS se predstavljaju sa novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i savremene filmove i televiziju. Kao i u slučaju prethodnih izdanja, novi album će pratiti  svetska turneja koja počinje u julu 2017.

Luka i Stjepan ovoga puta više istražuju tradicionalni svet zvuka.  A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se ovoga puta Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nickom Patrickom (Elvis Presley/Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Uz temu iz Igre Prestola, album uključuje kompozicije iz poznatih filmova, kao što su: “My Heart Will Go On” iz Titanica,  “For the Love of a Princess” iz Hrabrog srca, “May It Be” iz Gospodara prstenova,  “Now We Are Free” iz Gladijatora, “Moon River” iz Doručak kod Tiffanyja…

 

Redosled pesama na albumu “Score”:

Game of Thrones Medley (Game of Thrones)

May it Be (Lord of the Rings)

For the Love of a Princess (Braveheart)

Love Story (Love Story)

Cinema Paradiso (Cinema Paradiso)

Moon River (Breakfast at Tiffany’s)

Love Theme from The Godfather  (The Godfather)

My Heart Will Go On  (Titanic)

Rain Man Theme  (Rain Man)

Cavatina (Deer Hunter)

Malena  (Malena)

Schindler’s List Main Theme (Schindler’s List)

Titles from Chariots of Fire  (Chariots of Fire)

Now We are Free  (Gladiator)