U prostorijama novosadskog Kulturnog centra, na drugoj konferenciji za novinare povodom početka 42. Infant-a izvršni producent, Simon Grabovac detaljnije je predstavio trupe koje dolaze kao i ovogdišnje članove žirija.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je međunarodni pozorišni festival koji se razvio iz festivala “Malo pozorje” i koji ujedno predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog  glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra. INFANT  je kreiran sa željom da otvori novi prostor razmene kulturnih vrednosti sa svetom i da svojim postojanjem obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

Ovogodišnji Festival otvoriće istaknuti glumac Branislav Trifunović, dok će članovi žirija biti reditelj Bogdan Janković, profesor, prozni i dramski pisac Goran Ibrajter i novinar i pozorišni kritičar novosadskog dnevnog lista Dnevnik, Igor Burić.

Prema rečima izvršnog producenta Festivala, Simona Grabovca, Novosađane ove godine očekuje deset predstava u šest dana, ali i uvodni događaji koji će svakako podstaći na razmišljanje.

“Kako nije zahvalno izdvajati određene segmente renomiranog festivala, napomenuo bih da će prisutni gosti već sutra biti u mogućnosti da prisustvuju neobičnom performansu i projektu pod nazivom Nevidljivi grad, koji je ujedno uvertira predstojećih događaja. Ovo je takođe i performans koji nas podseća na veliko bogatstvo naših gradova, na kulturu naroda koji su ovde živeli, i koji na ovom području još uvek egzistiraju. O samom projektu je napravljen i prezentativan  film, koji će biti predstavljen pred novosadskom publikom”, izjavio je Simon Grabovac.

Naime, sutra u 11.55h autobus na liniji 3 koji kreće iz Petrovaradina poslužiće kao mesto gde će putnici moći da čuju o Novom Sadu na kojoj god stanici da uđu, a sve to dešavaće se sve dok se autobus sa Detelinare ne vrati na polaznu stanicu u Petrovaradinu. Od 18h biće organizovana javna diskusija o ovom projektu u prostorijama Kulturnog centra.

Karte za festival se mogu nabaviti u prostorijama KCNS po ceni od 500 dinara, dok je za studente uključen popust od 50%, pa će cena za njih iznositi 250 dinara. Karte će se prodavati od 11 do 13h i jedan sat pred početak predstave u prostoru gde se program održava.