Foto: Ivana Jovanović

Kolač u tiganju? Nemoguće… Salsa u Negativu? Takođe… Kao i negativ u salsi. Ali hajdemo najpre na početak. Zacementirano afirmisani i svima dobro poznati beogradski sastav Negativ predvođen Ivanom Peters, jednim od najjačih ženskih vokala na našoj sceni, najavljen je za 22.10. u novosadskom Domu kulture. Ova informacije je cool i bilo je jasno kao dan da bi se trebalo pojaviti tamo… ali unplugged? Hmm, zar ne treba sve da gruva i pršti od rock-a? Ispostavilo se da ne mora. Zašto? Zato što je Negativ sposoban da zvuči fenomenalno u svakom obliku izvođenja svojih pesama.

Foto: Ivana Jovanović

Pristojno popunjen Dom kulture, figurativno rečeno -publika od 7 do 107, nestrpljenje, euforija… 3, 2, 1, polećemo!

Na binu izlazi bend bez Ivane koja je sačekala da se momci rasporede i zauzmu svoje pozicije, a zatim je izazvala velike ovacije u publici ušetavši ležerno i sa velikim osmehom do svoje barske stolice. Koncert počinje pesmom “Tango”, naravno mirnije, ipak idemo “bez struje” ovaj put. Kako vreme odmiče, hitovi se nižu i publika uživa… Sve deluje super, mirno i fino. Međutim, niko ko prvi put sluša ovaj aranžman ne očekuje ono što sledi. Niko ne zna da je ovo zagrevanje za ono što će dovesti do vrhunca koncerta. Kreće pesma “Led”, i vraćanje korenima suvog rock-a praćeno eksplozijom atmosfere!

Foto: Ivana Jovanović

Narednih nekoliko hitova bili su u istom ritmu do poznatog “Ti me ne voliš” haosa. Tu se vraćamo na početak priče. Salsa u Negativu. Menja se žanr i Negativ postaje latino bend. Svi igraju! Čak i ovi od 107. Ova salsa žurka je trajala par pesama kad se bend oprostio uz najiskrenije ovacije publike. Ivana dobija cveće i izjavljuje da se oseća kao balerina. Ni bend ni publika nisu želeli kraj ove večeri, ali se on morao desiti. Ipak, svaka čast Ivani i celom bendu jer odavno nismo bili na dužem koncertu i u ovako prisnoj atmosferi.

Foto: Ivana Jovanović

Nešto više od dva sata kvalitetnog programa u kome su aspolutno svi uživali, svečana su pozivnica za njihov naredni nastup u što skorije vreme.

Koncert je održan u organizaciji Agencije Line Up iz Novog Sada.

Mihajlo Blagojević/Ivana Jovanović