PODELI

Škotski “pirate” metalci Alestorm osnovani su 2004. godine u Pertu. Od samog početka karijere privukli su javnost i pridobili fanove svojim pristupom heavy/power metalu koji je prepun folk uticaja, te piratskim temama.

Do sada su uknjižili pet albuma od kojih je poslednji No Grave But the Sea izašao prošle godine za Napalm Records. Bend je upravo s tog albuma spot za numeru Alestorm snimio u Srbiji, odnosno zemunskom klubu Fest od strane domaće produkcijske kuće iCode. Do sada radili turneje sa bendovima poput Kamelot, Sabaton, Epica, Dragonforce, Finntroll, Eluveitie i prokrstarili su planetom više puta. Takođe, nezaobilazna su atrakcija na gotovo svim većim metal festivalima širom sveta.
Konačno, u sklopu svoje najnovije turneje susrešće se i sa svojim fanovima u Srbiji 28. novembra u Domu omladine Beograd.

Specijalni gosti na koncertu biće islandski folk viking metalci Skálmöld koji privlače sve veću pažnju medija i fanova, kako u svojoj rodnoj zemlji tako i širom sveta. Na koncertu u Beogradu bend će promovisati svoj najnoviji album Sorgir.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 2400din dok će na dan koncerta cena biti 3000dinara.

Prodajna mesta: Gigstix, Eventim, Mungos (Novi Sad)

Izvor: Serbian Metal Portal