PODELI

Alice In Chains, na krilima novog albuma dolaze na Main Stage INmusic festivala #13. Ulaznice za INmusic festival #13 zbog velikog interesa u distribuciji su ranije nego ikada, a od danas dostupne u svim poslovnicama OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu.

Alice In Chains su punokrvni pripadnici takozvane Velike četvorke iz Seattlea – Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden i Alice In Chains, na velika vrata su nas uveli u eru grungea i nepovratno promenili tok savremene muzike. Alice In Chains su 1987. godine osnovali gitarista i pevač Jerry Cantrell, bubnjar Sean Kinney, basista Mike Starr i Layne Staley kao glavni vokal. Nakon niza godina u raznim bendovima i žanrovskim eksperimentisanjima, 1990. na prvom studijskom albumu Facelift svetu je konačno predstavljen jedinstveni zvuk Alice In Chains – Seattle grunge s izraženim elementima heavy metala i  jedinstvenim Staleyevim vokalom. Nakon početnog teškog proboja, Facelift će postati prvi grunge album sa zlatnim tiražem, a kasnije i dvostrukom platinastim tiražem, i album kojim su Alice In Chains značajno proširili doseg grungea, uključivši i metal i hardrock publiku među svoje verne slušaoce. Usledila su dva studijska albuma; Dirt (1992.), Alice In Chains (1995.) te dva vrlo uspješna EP-a Sap (1992.) i Jar of Flies (1994.) uz konačan rezultat od preko 20 miliona prodatih albuma, devet Grammy nominacija, rasprodanih turneja i miliona vernih obožavatelja.

Nažalost, karijeru Alice In Chains obeležile su i mračne epizode – Staleyeva višegodišnja borba s zavisnošću rezultirala je šestogodišnjim „penzionisanjem“ benda i tragičnom Staleyevom smrću 2002. godine. Tek 2006. Cantrell, Kinney i Inez ponovno se okupljaju u želji da nastave s radom i na mesto pokojnog Staleya dolazi William DuVall koji ulogu glavnog vokala deli s Cantrellom. Povratnički album Black Gives Way To Blue (2009.), svojevrsna je posveta neprežaljenom Layneu Staleyu, dok već sa The Devil Put Dinosaurus Here (2013.) postalo je jasno da Alice In Chains i u novom poglavlju svog postojanja suvereno zauzimaju mesto jednog od najvećih i najuticajnijih američkih rock sastava današnjice.

Alice In Chains se na INmusic festivalu #13 pridružuju velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, David Byrnu, Skunk Anansie,The Killsima, Frank Carter & The Rattlesnakes i mnogim drugima. INmusic festival #13 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih ostrva od 25. do 27. juna 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Zbog velikog interesa, upita i molbi, požurila je i distribucija ulaznica za INmusic #13 – od 20. decembra 2017. godine fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po ceni od 399 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po ceni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po ceni od 250 kuna (+troškovi transakcije).

Foto: promo