Alvin Lee (Graham Alvin Barnes) bivši vokal i gitarista engleskog benda Ten Years After, preminuo je jutros u 68. godini nakon komplikacija tokom rutinske hirurške intervencije, objavljeno je na njegovom zvaničnom sajtu.

“Izgubili smo oca i mnogo voljenog prijatelja” napisala je njegova porodica na sajtu. “Svet je izgubio zaista velikog i talentovanog muzičara”.

Alvin Lee bio je suosnivač benda Ten Years After zajedno sa basistom Leo Lyons-om. Bend je svoju najveću slavu stekao nakon nastupa na festivalu Woodstock 1969. godine. Iako je njihov nastup tada imao tehničkih poteškoća, 12-minutni bis nakon izvođenja pesme “I’m going home” ovekovečen je i prikazan u dokumentarcu Woodstock-a, a mnogi ga smatraju jednim od vrhunaca legendarnog dešavanja.

Pored “I’m going home” bend je najpoznatiji po pesmama “Hear me calling”, “I’d love to change the world” i “Love like a man”. Lee je napustio bend ’70-ih, a onda se posvetio solo karijeri. Iza sebe je ostavio i brojne solo albume, a svoj poslednji album “Still on the roud to freedom” objavio je 2012. godine.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.