PODELI

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 5.3.2017. koncert u 20h Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu gde će promovisati novi album “Damar” koji je kod nas nedavno objavila promoterska kuća Long Play.
Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma “Silk and Stone”, Amira Medunjanin predstavlja “Damar”, u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike – sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje.

Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Pesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša, a Amira to zna. O pesmama koje evociraju uzvišenu ljubav i melanholiju, sevdalinkama, učila je od majke. I takva je muzika oblik krika, borbe za boljim svetom, baš kao što su američki muzičari koristili bluz. Zato ova izuzetna pevačica, prozvana “bosanskom Bili Holidej”, peva samo o onome što je pokreće:  “Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti…”, ističe Amira.

Srce sevdaha. Emocija. Damar.

Foto: Promo