PODELI

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, nastavlja promociju novog albuma “Damar” turnejom koja će tokom marta obuhvatiti Novi Sad, Kragujevac, Niš, Zrenjanin, Čačak, Užice, Pančevo i Smederevo.

Datumi Amirine turneje su: 4. marta Kulturni centar Zrenjanin, 5. marta Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, 15. marta Dom kulture Čačak, 16. marta Dom sindikata u Kragujevcu, 26. marta Kulturni centar Pančevo, 27. marta Narodno pozorište u Užicu, 30. marta Dom vojske u Nišu i 31. marta Kulturni centar Smederevo.

“Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča. Vidimo se u martu”, poručuje Amira.

Na novom albumu “Damar” (2016), koji je na CD-u u Srbiji objavila promoterska kuća Long Play, Amira je snimila “Kad ja pođoh na Bentbašu”, “Šta ćemo ljubav kriti”, “Vjetar ružu poljujkuje” i druge sevdalinke i tradicionale sa naših prostora, dajući im novim aranžmanima nove obrise i boje.

Prvi put u karijeri snimila je dve nove, autorske kompozicije – “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je sarajevski sevdalija Damir Imamović, a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

“Damar ima više značenja. Između ostalog to je žila kucavica, bilo, životna energija… Mene ove pjesme čine živom. Nije mogla biti bolja riječ za sve što radim”, objašnjava Amira.

Na predstojećoj turneji po Kanadi i SAD Amira će nastupiti 8. februara u Otavi, 10. i 11. februara u Torontu, 12. februara  u Vindzoru i 17. februara u Vašingtonu.

Foto: Edvin Kalić