PODELI

Finski sastav Amorphis održao je sinoć koncert u novosadskom klubu The Quarter u okviru svoje turneje na kojoj promoviše poslednji album „Under The Red Cloud”.

Kapije kluba The Quarter bile su otvorene već od 20h, ali ljubitelji ovog benda skupljali su se ispred kluba već oko 18h dok smo radili intervjue sa članovima benda.

Oko 20.20h na binu se popeo grčki sastav Poem koji je, u tom momentu, malobrojnoj publici predstavio svoje pesme. Nakon njih nastupio je holandski  progressive metal sastav Textures.

textures

Ovaj bend poznatiji je publici i tokom njihovog nastupa klub je počeo da se puni. Bilo je primetno da Textures ima svoje fanove što su potvrdili pevanjem. Naravno, svi su željno čekali veliki Amorphis.

Tačno u 22.30h, kao što je bilo i najavljeno, momci su izašli pred publiku koja ih je pozdravila vriskom i velikim aplauzom.

Pevač Tomi Joutsen u toku dana je, kako smo saznali, posetio lekara jer se loše osećao, ali bez obzira na sve odradio je ceo koncert u vremenskom terminu koji je i bio planiran.

amorphis_2

Prve tri pesme koje su izveli bile su sa novog albuma: „Under the red cloud“, „Sacrifice“, „Bad blood“. Usledile su numere „On rich and poor“, „Drowned maid“ … i publika je zajedno sa Tomijem horski pevala sve ove pesme. Za poslednju pesmu odabrali su, po mom mišljenju, njihov najveći hit „ House of Sleep“ koju je, verujem, pevala svaka osoba. Nakon nje sišli su sa bine, svetla su se ugasila, a publika je krenula da ih poziva na bis. Nakon minut-dva, popeli su se i odsvirali još tri pesme: „Death of the king“, „Silver bride“ i „The smoke“ i tačno u ponoć koncert se završio.

publika

Klub The Quarter je bio skoro pun. Amorphis je dosta popularan u Srbiji. Dokaz za to je svakako publika. Bilo je ljudi iz Beograda, Sremske Mitrovice,Subotice, pa čak i iz Makedonije, Pirota, Kosovske Mitrovice i Vranja. Svi su pevali i igrali od početka do kraja. Nakon bisa želeli su još, ali nažalost želje im se nisu ispunile. Bend je pozdravio publiku do sledećeg viđenja, a srećnici su uspeli da uhvate palice i trzalice.

Ovo im je bio treći koncert u Srbiji, i to vrlo posećen i zato se nadamo njihovom ponovnom dolasku.

Tekst i foto: Marija Ćurčija