Poslednjeg avgustovskog vikenda u gradu pod Bukuljom održaće se šesto izdanje muzičkog festivala Aranđelovac zove.

Ovaj festival je usmeren na promociju neafirmisanih, demo bendova, što će i ovoga puta biti prioritet. Međutim, deset bendova koji su izabrani pažljivom selekcijom od preko 40 prijavljenih, takmičiće se za vredne nagrade. One su snimanje singla u muzičkom studiju u Aranđelovcu, učešće na festivalu “Roll and Blues” 2024. godine, kao i električna gitara namenjena najboljem gitaristi festivala. Četvoročlani stručni žiri čine Zoran Lazarević (Kiza Batman), Olga Kepčija, Vlada Janković Džet i Rodoljub Stojanović Rođa, predstavnik izdavačke kuće “Multimedia records”. Da bi se izbegle eventualne nerešene situacije, peti i poslednji glas daće publika na festivalu.

Prvog dana festivala, 25. avgusta, nastupiće bendovi Wan Zhulj, Promonael, Echo Spiritus, Restore i Пetra, dok će u revijalnom delu festivala svoje nastupe održati Karakondžule, Rulja INC i Oslobodioci.

U subotu, 26. avgusta, među takmičarskim bendovima su Sara Džesika Panker, Ozarje, Adam, Midoli i BBA, a publika će moći da posluša i revijalne nastupe bendova The Trash (tribute to The Clash), Čikine bombone i Čvrge.

Ulaz na dvodnevni festival Aranđelovac zove je besplatan.