PODELI
Foto: Marina Pešić

Aleksandar Karadžić (Arigo Saki), gitarista i osnivač benda Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, je objavio najnoviji singl i prateći spot za pesmu “Budi pored mene” koja se nalazi na albumu “Da li te stvarno zanima”, koji je objavljen početkom godine.

U realizaciji ove pesme je učestvovalo veliki broj poznatih domaćih muzičara: Ivana Ćosić (vokal), Milan Petrović (klavijature), Marko Đorđević (truba), Dragan Jovanović – Krle (gitare), Ljubinko Tomanović (bas) i Miloš Đurić – Woody (bubanj). Aranžman za pesmu su uradili Milan Petrović i Milan Milosavljević – Burda, a Aleksandar Karadžić je napisao tekst i muziku i odsvirao najveći deo gitarskih deonica.

Pesma “Budi pored mene” se pored matičnog izdanja u formi cd-a i digitala, objavljenog za izdavačku kuću Kljun Records, našla i na kompilaciji izdavačke kuće Fidbox – “10 godina – The Best of Fidbox”. Pored Sakija, na ovoj kompilaciji koja je objavljena kao luksuzno CD izdanje, nalaze se i najpoznatija domaća i regionalna imena: Riblja Čorba, YU grupa, Bajaga, Van Gogh, Nikola Čuturilo, Fit, Tunel, Project Tosh & Žarko (SARS), Vicko (Riblja Čorba), Goran Jović, Bair & Alen (Goblini), Crna Barbika, Rok Apoteka, H.E.R.T.Z, Blastersi, Ljubinko Lazić…

Prvi festivalski nastup ove godine, Saki i njegov prateći bend imaće u Čačku, na festivalu Priča 21.09.2023.

Festival Priča, inače sinonim za pivo, rokenrol i Čačak, održava se već osmu godinu zaredom, a ove godine će trajati tri dana od 21. do 23.9. i ugostiće veliki broj poznatih domaćih i regionalnih izvođača (Van Gogh,  Aerodrom, Bombaj Štampa, Zoe Kida, Smak plus, Mile Kekin, Sunshine…).