Beogradski indie rock sastav The Somethings pre tri godine je prvi put organizovao antologijski tribute koncert bendu Arctic Monkeys, sa ciljem da publici omogući da uživo čuju verodostojno izvođenje hitova, ali i nepravedno zapostavljenih pesama ovih indie rock giganata.

U subotu, 21. februara, sada već tradicionalni godišnji koncert podići će na viši nivo – velikim beogradskim koncertom na Vračar Rocks festivalu u Centru za kulturu Božidarac!

The Somethings su svoj tribute nastup prvobitno zamislili kao relativno neobavezni predah od autorskog rada odavanjem počasti svojim muzičkim uzorima. Ipak, interesovanje za njihove tribute nastupe je vremenom raslo, što usled sve veće popularnosti samih Monkeysa, što zahvaljujući posvećenosti članova grupe The Somethings i opravdane reputacije koju su stekli energičnim svirkama.

U saradnji sa Vračar Rocks festivalom sada već tradicionalni Arctic Monkeys tribute koncert premešten je iz klubova manjeg kapaciteta u Božidarac, sada već nadaleko čuven po nastupima renomiranih bendova iz Srbije i regiona, pa i šire.

The Somethings će u subotu, 21. februara, na Vračar Rocks festivalu okupiti veliki broj poštovalaca grupe Arctic Monkeys i stvoriti autentičnu atmosferu uz mnoga iznenađenja za svoju brojnu redovnu publiku, ali i za sve one koji će po put biti u prilici da ih vide i čuju uživo. Iako konačnu set listu drže u tajnosti, ono što je sigurno jeste da će
The Somethings dvočasovnim nastupom sve prisutne prošetati kroz opus šefildske četvorke, uz pomoć dragih gostiju – muzičara i prijatelja iz drugih bendova.

Kao podrška The Somethingsima nastupiće dvojac Red & Blue, koji će, u skladu sa temom večeri, izvesti akustični set posvećen bendovima Arctic Monkeys i The Last Shadow Puppets, ali i mladi alternativni rock sastav Late for Coffee, čija muzika je jedinstven spoj psihodeličnog roka i amerikane.

Ulaznice za veče posvećeno čuvenoj grupi Arctic Monkeys dostupne su po ceni od svega 250 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).