Kultna supergrupa Babe, poznata po hitovima “Noć bez sna”, “Da te vidim golu”, “Ko me ter’o” i “Slanina”, posle 13 godina pauze ponovo se okupila za povratnički nastup 30. marta na Long Night 3 festivalu u Domu omladine Beograda.

“Babama je uvek bilo najvažnije da se svi dobro zabavimo, i mi i publika. Vratili smo se da to sada opet uradimo kako valja, da bude dobro raspoloženje, uz čvrstu ritam sekciju i prangijanje gitara!”, kaže frontmen Žika Milenković.

Na blagajni Doma omladine Beograda i ostalim prodajnim mestima Eventima može se za 1.500 dinara kupiti ulaznica za Long Night 3 na kom pored Baba nastupaju Partibrejkers, Jinx, Pozdrav Azri, Čovek bez sluha, Dječaci, Grate i drugi (čija će imena tek biti saopštena, uključujući jedno legendarno ime britanske scene koje ćemo obelodaniti u idući ponedeljak).

Babe su se ponovo udružile specijalno za nastup na Long Night-u, na poziv organizatora koncertne agencije Long Play, i to igrom slučaja na dvadesetu godišnjicu od izlaska prvog albuma “Slike iz života jednog idiota” (1993). Uz stare Babe – pevača i gitaristu Žiku Milenkovića, gitaristu Zorana Ilića- Ilketa i basistu Dejana Škopelju-Škopija – nova Baba je bubnjar Goran Ljuboja-Trut (ex Rambo Amadeus, E Play).

“Kad je stigla ponuda da se okupimo, pozvao sam Ilketa i Škopija, jer smo nas trojca u bendu od početka. Nije bilo potrebe da se međusobno ubeđujemo da li da se vratimo. Pozvali smo Truta, jer je kao faca najbliži onome što radimo. Za Long Night smo sastavili listu od 20-tak pesama, ono što mi mislimo da će publika najbolje da prihvati. Videćemo kako ćemo proći, i onda šta i kako dalje”, objašnjava Žika.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ON_-bUCP_iU

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.