PODELI

Bajaga i Instruktori izuzetno uspešnu 2013. godinu završiće 27. decembra u velikoj dvorani Spens-a koncertom koji simbolično nosi naziv “Stari put za Novi Sad”.

Koncertom u Novom Sadu biće ujedno završena velika turneja povodom promocije CD albuma “Daljina, dim i prašina” (2012).

Tokom pomenute turneje bend Momčila Bajagića u prethodnih godinu i po svirao je velike koncerte i festivale u Beogradu (Kalemegdan, Beer fest), Zagrebu (Šalata), Ljubljani (Tivoli), Sarajevu (Dom mladih), Nikšiću (Lake fest), Kragujevcu (Arsenal fest)

“U Novom Sadu dugo nismo radili solistički koncert, ali mislim da sada dolazimo u pravom trenutku, jer je Spens pravo mesto da turneju finiširamo u velikom stilu”, kaže Bajaga.

Novi Sad ima posebno mesto u karijeri Bajage i Instruktora. U njemu je sniman album “Prodavnica tajni” (1988), a iz Novog Sada potiče i deo materijala zabeleženog na koncertnom “Neka svemir čuje nemir” (1989).

“Biće to poseban koncert za nas i potrudićemo se da repertoar bude malo drugačiji od ostatka turneje. Između ostalog, sviraćemo obavezno ‘Stari put za Novi Sad’, što nismo radili često na turneji. A možda i dođemo do Novog Sada upravo starim putem?”, najavljuje Bajaga.

Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u velikoj dvorani Spens-a u prodaji su od utorka 15. oktobra po promotivnim cenama od 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, na blagajni Spens-a i preko mreža Gigstix i Eventim.