PODELI

Bajaga i Instruktori objavili su treći spot sa novog albuma “U sali lom”, i to za pesmu “Može da te ubije grom”. U pitanju je, zanimljivo, prvi “steam punk” spot ikad urađen na Balkanu! Režirao ga je, kao i prethodna dva, Vuk Protić

“Steam punk” predstavlja posebnu estetiku što se tiče spotova. Moderan stil kombinovan je sa tehnologijom parnih mašina. “Parni pank” ima mnogo pristalica u svetu. Postoje mnogi “steam punk” festivali gde bi ovaj spot, kao prvi sa Balkana snimljen na taj način, mogao da bude prikazan.

Pesma “Može da te ubije grom” je za mnoge poprilično iznenađenje, s obzirom na metalne rifove i zvuk gitare kakav nije uobičajen u pesmama Momčila Bajagića i ekipe. Reakcije su, međutim, veoma pozitivne, pa je jasno da će ovo biti jedan od koncertnih aduta benda, kad je u pitanju prezentovanje pesama sa novog izdanja.

“Bajaga i Instruktori” su, uoči izlaska aktuelnog albuma, prvo predstavili video za naslovnu pesmu “U sali lom”, a ubrzo je prezentovan i spot za baladu “Bilo bi lako”.