Foto: promo

Dorćol Platz, epicentar kulturnih događanja, postaje poprište jedinstvenog spoja klasičnog baleta i elektronske muzike. Uzbudljiva premijera baletske predstave pod nazivom Sirenin klub, zakazana za 10. i 11. maj, obećava da će pomaknuti granice umetnosti i doneti spektakl koji će ostati urezan u sećanju publike.

Ovo neviđeno partnerstvo između jednog od najcenjenijih producenata i DJ-eva regiona, Marka Nastića, i renomirane Berlin Ballet Company, obećava da će oživeti nove perspektive i inovativne pristupe klasičnom baletu. Ova epohalna produkcija ne samo što spaja vrhunske umetnike iz dva različita grada, već predstavlja i spoj različitih umetničkih pristupa, obećavajući nezaboravno iskustvo publici.

Direktor Dorćol Platza Miloš Ignjatović ističe: “Dorćol Platz je mesto na kom se susreću i prožimaju različite subkulture. To je mesto dijaloga, otvorenosti za drugačije, mesto koje se trudi da pomera granice. Na prvi pogled nespojivi balet i tehno ustvari su logičan korak u evoluciji dva umetnička izraza. Ovaj projekat, rođen na plaži u blizini Soluna, za kratko vreme je postao nešto veoma posebno. Uzbudjeni smo i sa nestrpljenjem očekujemo beogradsku a zatim i berlnsku premijeru!”

Koreograf ansambla Berlin Ballet Company, Arshak Ghalumyan, izražava uzbuđenje: “Probe su fantastične. Otkrivamo nove dimenzije u našoj umetnosti, inspirisani muzikom i mestom koje nas je nadahnulo. Veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da ovo zaživi.”

Marko Nastić, čiji talenat i želja za eksperimentisanjem inspirišu berlinske koreografe, izražava svoje oduševljenje saradnjom: “Ovo je izuzetno ispunjavajući proces. Mogućnost stvaranja muzike za ovako jedinstvenu produkciju je nešto posebno. Uzbudjen sam, mislim da će ovo biti nešto specijalno.”

Ova premijera predstavlja prvi korak ka uvođenju revolucionarnih umetničkih iskustava na Dorćol Platz, obećavajući da će biti samo početak jednog novog, uzbudljivog poglavlja u kulturnom životu Beograda.

Ulaznice su već u prodaji po promotivnoj ceni od 2.500 dinara i možete ih kupiti do 9. maja do kraja dana. Limitiran broj ulaznica po ceni od 3.500 dinara biće dostupan 10. i 11. maja online i na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na sajtu tickets.rs.