PODELI

Belgrade Demo Fest Live je muzička manifestacija namenjena neafirmisanim izvođačima u domenu popularne muzike, sa ciljem promovisanja istih široj javnosti, putem nastupa, nagrada i medijske promocije koji će pratiti ovaj festival.

Manifestacija će biti takmičarskog karaktera i sastojaće se iz nekoliko ciklusa.

Prvi ciklus je selekcija 48 bendova od ukupnog broja prijavljenih.

Drugi ciklus obuhvata polučasovne koncertne nastupe 48 učesnika, podeljenih u 12 večeri, koje će se održavati dva puta nedeljno. Dinamika nastupa je po četiri izvođača za jedno veče. Svako veče, jedan bend po izboru žirija i jedan po izboru publike će ići dalje u sledeći takmičarski krug. U okviru svog nastupa, svaki izvođač će na repertoaru imati obavezni minimum od tri autorske pesme, dok će ostatak programa biti slobodan izbor autorskih numera i/ili obrada. Nakon prvih 12 takmičarskih večeri, održaće se šest četvrtfinala sa po četiri benda u kojima je princip selekcije isti kao i u prethodnom krugu – po dva benda od četiri u svakom četvrtfinalu ide dalje – jedan po izboru žirija, drugi po izboru publike.

U dve polufinalne večeri nastupaće po šest bendova od kojih po tri idu u finale, dva po izboru žirija i jedan po izboru publike.

U velikom finalu od šest finalista biće izabran sveukupni pobednik festivala, kao i bendovi koji će svirati na Beer Festu, Marsmoon Festu i na nekoj od KST-ovih manifestacija, a u toku su pregovori sa još nekoliko većih festivala u regionu. Pored toga, biće dodeljene nagrade za pobednika po izboru publike, po izboru žirija, najbolje bendove po kategorijama, kao i za najboljeg pevača, gitaristu, basistu, klavijaturistu i bubnjara.

PROPOZICIJE

Pravo prijave, u peridou od 15. do 25. marta, imaju svi izvođači popularne muzike (rock, pop, indie, reggae, ska, rap, electro, punk, metal, hardcore, ethno, world, itd.) koji nisu objavili izdanja za neku od zvaničnih izdavačkih kuća i koji imaju minimum tri autorske pesme – u obzir dolaze i izvođači sa samostalnim ili web projektima.

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se može preuzeti odavde i slanjem istog na e-mail bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 25. marta.

ŽIRI

Predsednik žirija je Branimir Lokner, poznati muzički kritičar, autor nekoliko knjiga, novinar sa višedecenijskim iskustvom u žirijima skoro svih demo i ostalih muzičkih festivala. Pored njega svako veče u žiriju će biti neki od istaknutih muzičara, novinara, urednika, izdavača, producenata, menadžera, itd. U finalu, žiri će činiti desetak afirmisanih ličnosti iz sveta muzike koji će izabrati najbolje po kategorijama.

LOKACIJA

Kvalifikacione takmičarske večeri biće organizovane svakog utorka i srede u klubu Blue Moon (Beograd, Zmaj Jovina 4) u aprilu i maju, dok će polufinalne večeri i finale biti održani u nekom većem koncertnom prostoru tokom juna.

NAGRADE

Za nagrade su predviđeni nastupi na Belgrade Beer Festu, hrvatskom Marsmoon festu i na nekoj od KST-ovih manifestacija, takođe i instrumenti, muzička oprema i besplatni sati za snimanje pesama u studijima.

Proces selekcije izvođača biće završen do 26. marta, a 29. marta u klubu Blue Moon od 21 sat biće održana press konferencija, promocija festivala, izvlačenje rasporeda nastupa bendova i welcome party.