PODELI

Pribojski bend Helm, koji je ove godine bio vrlo koncertno aktivan, konačno je našao vremena da se posveti ozbiljnom radu na albumu i upravo je završio snimanje svog prvenca.

Na albumu će se naći deset autorskih numera, a iz benda poručuju da će isti biti na nosaču zvuku za mesec dana.

„Za koji dan krećemo sa miksom i nadamo se da će za mesec dana sve biti spremno za prebacivanje na nosače zvuka. Pesme već sada mogu biti proglašene nacionalnim blagom Balkana i drastično će promeniti sliku rock and roll-a na ovim prostorima“, u svom stilu oglasili su se Helmovci koji su prvi album snimili u beogradskom studiju „Underground“.

Helm predvodi iskusni muzičar Goran Takić Tola (vokal, gitara) koga u stopu prate bubnjar Mladen Bjelić i Stefan Nikolić, basista. Ovaj trio se nakon uspešnih kvalifikacionih svirki i polufinala plasirao u top 10 bendova Belgrade Demo Fest Live, a samim nastupom u finalu pored publike osvojili su i simpatije dobrog dela dvadesetočlanog žirija u kome su bila respektabilna imena iz sveta muzike. Posle nastupa u finalu pomenutog festivala, koji je za njih predstavljao odskočnu dasku u svakom pogledu prema njihovom priznanju, nastupili su u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, a potom održali veliki broj koncerata širom Srbije, da bi se polovinom decembra fokusirali na studijski rad, koji je upravo završen.

Helmstudio

Na pitanje u kom formatu će objaviti album, potpuno svestan situacije u domaćoj diskografiji, frontmen Goran Takić Tola rekao je: „Izdavači od danas mogu pismeno da se obrate sa molbom da objavimo materijal za njihovu kuću. U molbi je potrebno da precizno navedu cifru koja se nudi. Fanovi će album moći da kupe u dve preostale muzičke prodavnice“.

Ne sumnjamo da će Helm naći način da izda svoj album, uprkos ovoj izjavi i realnom stanju u domaćem izdavaštvu, i učini ga dostupnim za široke narodne mase, ljubitelje rokenrola.