PODELI

Pred punom baštom KST-a i uz prisustvo velikog broja javnih ličnosti u nedelju, 23. juna, održano je finale takmičenja Belgrade Demo Fest Live u kome je nastupilo deset odličnih bendova sa prostora čitave Srbije.

Bend koji je otvorio finalno veče je Meda Vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi. Nakon njih pozornicom je zavladala beogradska post new wave grupa Centralna Aktivnost. Jedini ska orijentisani sastav na festivalu, Neke Face iz Zrenjanina, nastupio je treći, dok je posle usledilo predstavljanje grupe Sivi.

Energična četvorka iz Vranja, GodDamn, zasvirala je peta. Uzemljenje, čiji je idejni vođa Dejan Milošević rodom iz Sarajeva, bili su šesti bend koji je nastupio u finalu Belgrade Demo Fest Live. Eksplozija u publici nastala je prilikom svirke lazarevačke šestorke Ućuti pas, a nastavila se i prilikom nastupa sledećeg benda, Dok7 iz Niša. Helm iz Priboja, kao pretposlednji sastav koji je nastupio u finalu, ubedljivo je izveo svoj pripremljeni repertoar. Takmičarski deo zatvoren je nastupom grupe Hadži prodane duše iz Užica.

Po završetku koncertnog predstavljanja svih finalista pristupilo se brojanju glasova publike i sabiranju bodova novinarskog i stručnog žirija u kome su bila brojna poznata medijska i muzička imena, ali i predstavnici velikih festivala i izdavačkih kuća.

Sveukupni pobednik festivala, na osnovu sabranih glasova publike, novinarskog i stručnog žirija, je grupa Ućuti pas iz Lazarevca, koja je prva i po pojedinačnim glasovima publike i stručnog žirija. Prvo mesto novinarski žiri dodelio je sastavu GodDamn iz Vranja.

Titulu najboljeg bubnjara odneo je Bratislav Stanković iz Dok7. Titulu najboljeg vokala poneo je Miodrag Dimitrijević iz benda GodDamn. Radovan Kusaković iz benda Ućuti pas proglašen je za najboljeg gitaristu dok je za najboljeg basistu izabran Milan Savić iz benda Ućuti pas.

Foto: Bojan Stevanović