Beogradski rok bend Plutonia objavio je novu autorsku pesmu “Sanjam” za koju su snimili i spot. Svoje najnovije ostvarenje promovisali su u beogradskom klubu “Showroom”.

Promociju su otvorili Jadranka Janković, doajen rok novinarstva, Milan Đurđević, lider benda Neverne Bebe i Marijana Rajić, književnica. Promociji su prisustvovale brojne ličnosti iz sveta muzike i umetnosti, kolege muzičari iz bendova Neverne Bebe, Kraljevski Apartman, Point Blank, Atlantida, kao i popularni glumci Vesna Čipčić i Aljoša Vučković.

Prisutni su imali samo reči hvale, a lider i gitarista benda, Zlatko Bokun, inače poznati beogradski abdominalni i laparoskopski hirurg, objasnio je svoj doživaljaj nove pesme i spota: „Ovo je za mene ostvarenje sna, budući da sam rođen u Splitu, pesmu i spot doživljavam sa posebnom emocijom, spajajući dva sveta u kojima sam odrastao.“

Produkciju pesme „Sanjam” radio je Milan Đurđević.

Za novu pesmu članovi benda izjavili su da je u pitanju rokerska balada, modernog izraza i čvrstog tempa za koju je je video spot snimljen na relaciji Split – Beograd, i da na nesvakidašnji način povezuje ova dva, geografski udaljena, ali po mentalitetu veoma slična grada.

Članovi grupe Plutonia su: Jelena Asja Sitarica – vokal, Zlatko Bokun – gitara, Marko Glavan – bas gitara i Srđan Duždević – bubnjevi.

Foto: Marko Popović