Novi album Čikinih Bombona, peti po redu, “Let It Roll” ugledao je svetlost dana početkom marta 2015. godine preko izdavačke kuće  Mascom Records.

Album je snimljen u studiju Komandanta Adama u Sremskoj Kamenici krajem 2013. godine, a izmiksovan i isproduciran u decembru 2014. godine.

Na albumu su svirali Marko Mrčarica (bubnjevi), Andreja Milošević (kontrabas) i Saša Jovanović Jovandeka (vokal i gitara).

Albumu sadrži 14 pesama od koji prva, a i poslednja na albumu je obrada “Doctor Who” teme iz istoimene serije, jedne od najdugovečnijih britanskih SF serija, a na albumu Bombona nalazi se u različitim verzijama. Na CD-u se nalaze i dva tradicionala “Rock Lomond” škotska narodna i Folk Blues Standard “In The Pines” koji je mnogo poznatiji u verziji benda Nirvana pod nazivom “Where Did You Leep last Night”.

Ima tu još dosta zanimljivih pesma, a posebno za album Čikinih Bombona legenda Neo Rockabilly-a, Dave Phillips, poznat po Top Of The Pops hitu “Tainted Love”, napisao je i poklonio pesmu “A Soft Growl!”. Na albumu se nalaze i autorske pesme “Let It Roll”,”Vampirella”,”Love Charms”,”What You Gonna Do?”.

Čikine Bombone promovisaće svoj album u okviru Vračar Rocks festivala u petak, 20. marta, gde će nastupati zajedno sa bendovima The Few Fellas i Bricks and Cans. Početak je u 20h, a cena ulaznice je 300 dinara u pretprodaji dok će na ulazu koštati 400 dinara. Više informacija o koncertu pogledajte OVDE.

Foto: Dalibor Tonković