Beogradska grupa Uzemljenje, koja tekuću godinu može okarakterisati kao veoma uspešnu, najavila je ulazak u studio i početak snimanja prvog albuma. Uzemljenje je osnovano pre dve godine, ali 2013. je godina kada su uspeli da svoj autorski materijal predstave {iroj javnosti u punom svetlu.

Osvajanjem trećeg mesta na Belgrade Demo Fest Live u konkurenciji od preko sto prijavljenih bendova i nastupom u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, koja je ponovo postala regionalni festival, Uzemljenje se izborilo za status koji im svakako pripada.

Pored pomenutih festivala takmičarskog karaktera, beogradska četvorka koju predvode Dejan Milošević i Časlav Šunjka, inače po rođenju Sarajlije, zabeležila je i veliki broj revijalnih klupskih i festivalskih koncerata.

Prve nedelje septembra Uzemljenje ulazi u studio “Blaze” u Beogradu gde će snimiti svoj diskografski prvenac. Na albumu će se naći deset numera koje su već predstavili putem demo snimaka i na koncertnim pozornicama, a kompletna realizacija albuma poverena je Milošu Mihajloviću.

Pored Dejana i Časlava u grupe su i Mladen Jovanov i Marko Jovišić koji je nedavno na poziciji bas gitariste zamenio Dražena Đorđevića.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.