PODELI

Trideset i osmi po redu Beogradski  džez festival će se tradicionalno održati u Domu Omladine u Beogradu od 26. do 30. oktobra 2022. i tako nastaviti niz festivalskih izdanja koja ni pandemija nije zaustavila proteklih godina.

Najstariji srpski džez festival ove godine će pod sloganom JAZZBEATS ugostiti talentovane muzičare savremenog džez zvuka iz različitih zemalja a biće organizovani i koncerti domaćih izvođača. U četiri dana festivala očekuje nas 21 koncert sa skoro 150 izvođača, što i ne čudi jer je ove godine naglasak na orkestarskom džezu, te će  publika imati priliku da vidi nastupe čak četiri velika ansambla.

Poznati su i prvi izvođači na ovogodišnjem izdanju: Sexmob kvartet Stivena Bernstina, septet Circus norveškog avangardiste Pola Nilsena-Lava, projekat Liberetto švedskog čeliste, kontrabasiste i kompozitora Larsa Danijelsona i poznato lice beogradskoj publici, Avišaj Koen kvartet.

Karte za festival su puštene u prodaju i trenutno se mogu naći po ceni od 5000 dinara za komplet ulaznica za sve dane festivala, što je uzimajući u obzir renome samog festivala  zaista pristupačno (pohvale za organizaciju!).

Ulaznice se mogu poručiti preko sajta tickets.rs ili se mogu kupiti lično na blagajni Doma Omladine.