PODELI

Beogradski irski festival, čije će se šesto izdanje održati od 9. do 18. marta, raspisao je foto konkurs na temu: „Granice i Periferije”, a pobednika očekuje vredna nagrada.
Granica, imenica
1. linija koja odvaja dve zemlje, administrativne podele, ili druga područja,
2. ivica ili međa nečega, ili deo blizu nje,
3. ukrasni ram oko ivice nečega.

Periferija, imenica
1. spoljašnje ograničenje ili ivica područja ili objekta,
a. sinonimi: ivica, spoljna ivica, margina, granica, perimetar, obim, rub, pogranična linija;
2. marginalna ili sekundarna pozicija, ili aspekt, grupe, teme ili sfere bavljenja
a. “prelazak moći iz centra na periferiju “

Prijavljeni radovi mogu biti inspirisani bukvalnim ili apstraktnim interpretacijama ovogodišnje teme foto konkursa Festivala “Granice i Periferije”. Na primer, fizičke, geografske i topografske granice, kao što su reke Beograda koje su nekada formirale granice između velikih carstava (Otomansko i Austro-Ugarsko) ili manjine, imigranti i drugi članovi društva čiji se svakodnevni život odvija na margini života u Srbiji i Irskoj. Učesnici takođe mogu imati apstraktniji pristup ovoj temi, kao što je na primer granica između stvarnosti i fantazije, prošlosti i sadašnjosti, činjenice i fikcije.

Rok za slanje radova je 28. februar 2018. godine, a uži izbor učesnika konkursa biće objavljen 5. marta. Pobednika konkursa internacionalni žiri proglasiće 12. marta, kada će biti otvorena izložba fotografija koje su ušle uži izbor. Izložba će biti otvorena do 18. marta. Glavna nagrada je GoPro Kamera.

Radovi se šalju na adresu info@irishfest.rs, a sve prijavljene fotografije biće prikazane na Facebook stranici Festivala: www.facebook.com/BelgradeIrishFestival. Učesnici konkursa mogu da prijave do 3 fotografije. Fotografije moraju biti u JPG formatu, 5400 x 3600 piksela, i sa najboljim kvalitetom kompresije. Fajlovi niske rezolucije neće se uzimati u obzir. Prijavljeni radovi mogu biti u boji ili crno beloj tehnici. Sva dodatna pitanja u vezi forme ili prijave radova možete postaviti putem gore navedenog emaila.

Više o konkursu na srpskom jeziku OVDE, na engleskom OVDE.