Berlinski internacionalni sastav Damir Out Loud koji predvodi trubač iz Srbije Damir Bačikin – nastupiće u Novom Sadu u sredu, 14. avgusta u Omladinskom centru CK 13.

Ovaj koncert je promocija upravo objavljenog debi albuma “Graduation Day”.

Damir Out Loud sačinjavaju muzičari iz nekoliko zemalja koji žive i rade u Berlinu. Kombinujući elemente džeza, eksperimentalne muzike, drum ‘n’ bass elemenata i balkanskog folklora ansambl je razvio svoj autentični zvuk kao rezultat širokog spektra dinamičkih formi i muzičkog dijaloga između trube s jedne, i vibrafona, kontrabasa i bubnjeva sa druge strane. Okupljen zajedničkim muzičkim interesovanjima, sastav je najupečatljiviji u izvođenju originalnih kompozicija Damira Bačikina koji zajedno sa vibrafonistom Julius Heise-om čini čvrstu osovinu grupe koja je u osnovnoj formi kvartet dok u punom sastavu broji osam članova. Prosle godine, 2012, u konkurenciji od oko 60 Berlinskih bendova, Damir out loud je osvojio nagradu Senata grada Berlina “Studio preis”. Ovom nagradom Bacikin je snimio i producirao prvi studijski album “Graduation day” koji je u junu ove godine izdat za Svajcarski label “Unit Records” iz Berna.

Album “Graduation day” je odmah po obajvljivanju dobio odlične kritike kako u Nemačkoj tako i u Srbiji uz jedinstvenu ocenu da je reč o “neočekivano zrelom i kompleksnom projektu u kojem Bačikin kao autor spaja svoju strast prema džezu i iskustvo u klasičnoj muzici u jedinstvenu ekspresiju koja izmiče žanrovima i epohama”!

Damir Bačikin je rođen u Zrenjaninu (1980) i kao “DAAD” stipendista diplomirao je trubu na visokoj skoli za muziku “Hanns Eisler” u Berlinu. Saradjivao je sa Julian Kuerti, Tino Segal, William Forman, Gerard Presencer, Gyorgy Szabados, Gebhard Ulmann, Silke Eberhard, Juergen Kupke, Daniel Glatzel, Mezei Szilard, Ari Benjamin Meyers, Solisten ensemble Kaleidoskope, Andromeda Megea Express Orchestra, Berliner Ensemble, Ensemble United Berlin, Work in progress.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.